Dagelijks archief: februari 14, 2011

14.02.2011 – beadnell

14.02.2011 – beadnell

Vandaag een ander rondje gedaan dat aansloot bij het rondje van 12.01.2011. Ik parkeerde de auto bij Beadnell, en ben vanaf daar eerst door het afschuwelijk deprimerende caravanpark gegaan richting de duinen. Ik snap niet dat mensen daar voor hun plezier willen zitten.

klik voor groot

klik voor groot panorama

Daarna door de duinen en ik zag het aanvankelijk somber in vanwege de modder maar het viel gelukkig ontzettend mee.

klik voor groot

Al snel kwam ik weer bij de inham uit waar een bruggetje over het watertje gaat waar in de zomer de bijzondere Little terns broeden.

klik voor groot panorama

Wat was ik weer onwijs gelukkig met het mooie weer!

klik voor groot

Vanaf daar deze keer niet over het strand zoals de vorige keer (toen vanaf High Newton) maar door de duinen verder richting High Newton. Eigenlijk had ik van te voren de route uitgezet vanaf de golfbaan van seahouses naar de inham en terug maar omdat de auto nu ergens anders stond, wilde ik eerst nu weer richting High Newton lopen, waar ik op 12.01 was gestart. Vreemd genoeg kon ik aan het einde niet verder en moet ik vreemd langs een hek en uiteindelijk ook over een hek. Vandaar dus de twee pauzes op de route.

klik voor groot

Ik zag wel in de verte de toren van Low newton en kon ook de parkeerplaats zien liggen waar ik de vorige keer geparkeerd had. Toch leuk dat ik een heel stuk kust op deze manier gedaan heb.

Daarna weer terug naar de inham van de vogels maar nu dus over het strand

klik voor groot


klik voor groot

Daarna lekker doorgedieseld over het strand richting beadnell.

klik voor groot

In beadnell wilde ik toch nog even verder lopen, ook al wist ik dat ik de wind in de rug had en dus op de terugweg wind tegen zou hebben. Ik wilde een klein stukje richting de golfbaan van Seahouses lopen, zoals ik aanvankelijk gepland had. Niet helemaal natuurlijk want ik kwam met 7 km op de teller het strand af. Eerst dus over de weg ren rechtsaf richting Seahouses. Daar een stukje over de weg en door de duinen het strand op. Het blijft jammer dat je niet het hele stuk over het strand kan rennen, maar dat kan nou eenmaal niet. Op het strand was het heerlijk maar het werd wel wat somberder. Ik kon Seahouses al zien liggen en dat was wel een apart gezicht zo. Uiteindelijk toch bijna tot de golfbaan doorgelopen en na 10 km omgekeerd, omdat ik dan nog 3 km terug zou moeten richting de auto die in Beadnell geparkeerd stond. De terugweg was een eitje, de wind viel reuze mee en ik was gewoon lekker op mijn gemakje aan het dieselen. Ziefje vond het ook allemaal best. Het laatste stukje weer even aan de riem richting de parkeerplaats over de weg en even uitgewandeld voor cool down op het strand om te kijken of Ztje nog een plasje wilde doen.

Dat was dus een lekker rondje, niet te ver en heel rustig aan gedaan. Geen gekke dingen deze keer onderweg, alleen dat rare hek aan het einde bij High Newton. Heel merkwaardig. Misschien had ik over het erf van de boerderij kunnen gaan maar dat was een grote modderzooi dus daar had ik weinig zin in.

Zo komt er bijna een einde aan de rondjes hier in de UK. Morgen nog een klein rondje maar dat zal wel een weg rondje worden om het af te leren. Het was bijzonder en ik heb op veel plekken gelopen eigenlijk. Heel anders dan in maart 2010 waar ik vrijwel alleen het wegrondje rond de cottage liep.

Gegevens:

* totale afstand 13,10 km
* temp 8 C
* gem BPM niet gemeten

rondje in google earth openen

februari 97 km – 2011 totaal 305 km
trailshoes 219 km