Dagelijks archief: februari 26, 2011

26.02.2011 – hitland

26.02.2011 – hitland

Vandaag regende het eigenlijk al de hele dag, maar omdat beessie toch ook moet wandelen, heb ik maar eens mijn regenjackje aangedaan waarvan ik niet meer zeker wist of ik het wel wilde houden. Het antwoord weet ik nu: jazeker. Ik had het een keer aangetrokken tijdens lekker weer en dan draagt het niet fijn, maar nu was het super. Heel licht en inderdaad waterdicht. Met een petje op mijn hoofd, merkte ik eigenlijk niet eens dat het regende en er was niemand in het natuurgebied. De trailschoenen zijn werkelijk ideaal want je houdt droge voeten en de demping is prima en ook de grip op de weg en in de modder. Grappig dat het me een jaar gekost heeft om dit soort schoenen extra aan te schaffen. Het is het geld dubbel en dwars waard en deze schoenen zitten ook nog eens super lekker. Nou moet ik wel toegeven dat het feit dat deze schoenen in de UK de helft van het geld waren natuurlijk wel de doorslag gaf om ze te kopen.

Omdat ik niet alleen duurloopjes moet doen maar ook moet afwisselen, had ik van te voren bedacht dat ik wilde gaan intervallen. Maar omdat het zo hard regende, leek het me niet handig om constant op de Garmin te moeten kijken, dus besloot ik aanvankelijk maar een kort rondje te gaan doen. Omdat het eigenlijk wel lekker ging, besloot ik toch maar de snelheid op te voeren en te starten met een intervalronde van 2 km wat sneller dan normaal. Dat werd tot mijn verrassing uiteindelijk gemiddeld toch nog bijna 11 km per uur zonder al teveel moeite en met een slow start. Daarna 500 meter gewandeld over de dijk en uiteindelijk afgesloten met een 5 km rondje op mijn gemakje met tegenwind op de terugweg. Dat bleek ook nog goed voor 9,8 km per uur.

Maar goed.. een volgende keer moet ik natuurlijk eerst een rustig rondje doen en dan daarna een sneller rondje en dan weer eindigen met een rustig rondje en niet zoals ik dat nu deed. Maar ik weet wel weer dat er wat meer in het vat zit dus dat is ook weer leuk.

Nu twee rustdagen en dinsdag de 18 km ronde in Bergen (NH). Ben erg benieuwd. Regen maakt me dus eigenlijk ook niet meer uit, zeker niet als ik ergens met de auto heen ga en ik voldoende kleding kan meenemen. Eind maart loop ik op Terschelling en dat is lastiger omdat ik daar niet met de auto heen ga, dus dan moet ik van te voren goed bedenken welke set ik meeneem, en welke schoenen. Maar komt tijd komt raad, misschien is het dan wel zalig weer.

Gegevens:

* totale afstand 9,1 km
* temp 8 C regen
* max HR 160 op 11 km/uur en 150 op 10 km/uur

rondje in google earth openen

februari 158 km – 2011 totaal 366 km
trailshoes 235 km