Dagelijks archief: juli 31, 2017

31.07.2017 – hitland – 15 km

Vandaag ga ik even op pad zonder woefje. Het is best warm en ze liep gisteren en eergisteren al mee en van de week ook al driemaal achter elkaar. Rustdagje lijkt me prima. Ik ga daarom lekker over de dijk lopen omdat dat voor en met haar net iets minder leuk is. Er is genoeg te zien onderweg. Ooievaars die overvliegen en schepen op de IJssel. Nu het zeker is dat we gaan verhuizen voelt dat best gek want hier loop ik dus over een paar maanden niet meer. Ik krijg er op zich wel een heel mooi en uitgestrekt gebied voor terug maar het zal weer wennen zijn en ook vooral wennen aan afstanden want hier weet ik precies hoe ver alles is. Nou ja, ook niet helemaal merkte ik vandaag want ik ging op weg voor een 12 km rondje eigenlijk.

Halverwege de dijk zie ik iemand met twee manden staan voor duiven. Een mand is al leeg maar de andere zit nog vol duifjes die straks ook moeten gaan vliegen. Ik stop en praat even met de man. Hij legt me van alles uit over de groep die al aan het vliegen is. Ze zijn net losgelaten en zijn nog aan het zoeken waar ze heen moeten. Na een poosje zijn ze alsnog verdwenen en mag de tweede lichting op pad. Dit is een groepje van 10 jonge dieren die naar Gouda gaan vliegen en vanavond met een wedstrijd mee gaan doen. Moe zijn ze niet van dit korte vluchtje leer ik al snel en ze vliegen met 70 tot 80 km per uur. Dat haal je niet eens met de auto zo over de dijk dus dat is echt snel. Gek idee dat die vogels waarschijnlijk alweer in het hok zijn als de man terug is met zijn auto.

Na dit korte stopje ga ik weer verder. Net als ik even mijn gezicht wil deppen komt er een loper achterop. Ik was me net aan het afvragen waarom de loper zoveel herrie maakt met zijn schoenen als de man vraagt of ik een stukje mee loop. Nou dat wil ik wel want het is een prima moment om te zien of ik nu rustig genoeg loop om uitgebreid te babbelen en dat blijkt zo te zijn want we hebben het eerst over de duiven die hij natuurlijk ook had gezien en daarna over de routes die we normaal lopen. Hij heeft een 2 kerken route gemaakt van Capelle naar Moordrecht weer terug. Dat is vandaag dan 23 kilometer. Ik heb geen tijd om ook rechtsaf te slaan richting Moordrecht dus ik sla uiteindelijk onderaan de dijk linksaf en ga weer alleen verder. Grappig om even samen met iemand op te lopen want het gaat wel sneller voorbij allemaal.

Ik loop daarna over de ‘s gravenweg en kijk naar de huizen langs de weg. Ook leuk om te doen natuurlijk. Er staat een vervallen bungalow te koop. Benieuwd wat dat moet kosten nu in deze staat. Ik loop nog een keer terug naar de andere kant van de dijk via het vakantiepark en daarna sla ik bij de steenovens weer rechtsaf. Ik weet nu op zich wel dat mijn rondje langer wordt dan 12 km maar ik kan niet meer zo goed inschatten hoe ver het is. Ik gok op 15 km en dat blijkt achteraf te kloppen. Genoeg voor vandaag want ik heb niet de hele ochtend de tijd omdat er zoveel geregeld moet worden. Ruim voor 10 uur ben ik weer op honk achter mijn computer en kan ik weer dingen regelen en afvinken. Ik had dus geen idee dat er zoveel werk op me af zou komen.

Mijn vriendin die zou komen helpen inpakken voor het schilderen van het kantoor ga ik maar even afzeggen want daar komt nu vandaag niets van ben ik bang.

Op naar de volgende run. Het maandtotaal is beschamend weinig maar ik heb ook 7 dagen gefietst en ik kan nu eenmaal niet alles tegelijk. In 2016 had ik al 2500 km op de teller, in 2015 ruim 2400 km. Alleen in eerdere jaren had ik minder op de teller (1.747 in 2015). Niets aan te doen. Rustig doorlopen en genieten van het buiten zijn. Ik ben eigenlijk nog verrast dat er nog bijna 200 km gelopen is deze maand met al die rare (fiets) dagen tussendoor.

gegevens:

* 15 km
* 20 graden

juli 186 km – 2017 totaal 1.803 km