Dagelijks archief: juli 26, 2017

26.07.2017 – hitland – 12,5 km

Vandaag ga ik – net als gisteren – lekker met woef op stap voor het eerste rondje. Ik was vroeg wakker dus we gaan meteen als het kan na het eten van woef (uurtje later dus) op pad. Het is al redelijk mooi weer en een stukje warmer dan gisteren maar het is prima te doen. Gisteren zijn we weer een stap verder gekomen met het huis en ik denk dat vandaag de beslissing zal vallen. Eigenlijk zijn we eruit maar staat het nog open op wat afrondende dingen na. Ik heb geen telefoon bij me omdat het nog zo vroeg is en ik niet verwacht dat ik al een belletje zal krijgen. Heerlijk rustig dus. Ik heb deze keer wel de camera meegenomen voor de kalfjes. Ik prop het ding aanvankelijk in de spibelt maar zodra ik ga lopen hobbelt dat zo verschrikkelijk dat ik de camera maar in mijn hand neem en de riem omsla. Zo gaat het ook. Ik hobbel eerst langs de IJssel en dat loopt lekker met het zachte briesje. Daarna lopen we weer door naar de trap. Het lopen gaat prima dus een stukje verder – net zoals gisteren – mag vandaag ook wel.

klik voor groot


Op het stukje gras komen we andere honden tegen maar dat gaat allemaal prima. Daarna lopen we naar de kalfjes. Eerst nog even afkoelen en een stukje zwemmen natuurlijk. Grappig genoeg lees ik dat woef precies een jaar geleden voor het eerst ging zwemmen hier. Ook op 26 juli. Ze zwom daarvoor nooit en ging alleen het water in totdat ze de grond niet meer voelde. Overigens zie ik ook dat ik op 26 juli 2016 al 700 km meer op de teller stond dan nu. Geen lousy 1.700 km maar ruim 2.400 km. Wat een gigantisch verschil.

Ik loop verder naar de kalfjes. Deze keer kan ik een foto maken. Ik heb nog steeds geen idee of het andere kalfje nu ook een stiertje is. Hij of zij blijft lekker liggen. Of madam nummer 3 nu ook drachtig is, weet ik niet. De tijd zal het leren.

klik voor groot

Daarna lopen we weer terug. Woef gaat nogmaals even het water in maar daarna lopen we verder en na een kleine 13 km staan we weer bij de auto. Woef lijkt nergens last van te hebben ondanks de schijndracht. Beetje lekker bewegen is goed voor haar nu! Ik hoop dat die uiers ook deze keer weer netjes weg trekken.

Als ik thuis kom en woef sta af te drogen na het zwemmen hoor ik het piepje van de SMS. ‘Ik kan je niet bereiken maar jullie hebben een huis. Gefeliciteerd‘ staat er te lezen. Ik ben even beduusd.

gegevens:

* 12,5 km
* 18 graden

juli 140 km – 2017 totaal 1.757 km