Dagelijks archief: juli 20, 2017

20.07.2017 – hitland – 13 km

Vandaag ga ik weer een rondje lopen met woef. Het is erg warm en drukkend maar ik ga gewoon kijken hoe ze het doet. Vanavond gaat het niet omdat hier een schilder komt voor een offerte dus moeten we echt nu op pad. Het begin gaat vrij moeizaam. Ik heb het ook warm maar woef heeft het echt warm en loopt niet zo snel. Ik loop onder de bomen in de schaduw voor haar en dat gaat wel goed. Even de pootjes koelen in een waterplas lijkt wel lekker. Een stukje over de dijk is al warmer en waf gaat even afkoelen in een plas van de hevige regenval van vanmiddag. Even buikje koelen weer en daarna gaan we weer verder!

klik voor groot

Daarna lopen we het natuurgebied weer in. rechts is een sloot en daar mag ze even in wat ze dankbaar doet. Ik weet al dat ze er weer zwart uit zal komen maar verderop kan ze in een schoon stuk even echt zwemmen.

klik voor groot

Daarvoor neem ik dus ook even tijd en omdat ik een mooie tak gevonden heb, kan ze ook even echt spelen en zwemmen. Na de eerste zwempartij gaan we bij de kalfjes kijken want daarvoor nam ik speciaal de camera mee. Maar ze zijn er niet! Misschien vanwege het onweer, dat zou kunnen. Ik kiek nog wel even de gewone koeien, een halfwas zwaan en een jonge fuut die ook wel op eigen benen kan staan denk ik.

klik voor groot


Daarna gaat woef weer uitgebreid zwemmen en daar geniet ze duidelijk echt van. Vooral het in het water springen lijkt ze leuk te vinden dus uiteindelijk gooi ik de stok maar minder ver weg zodat ze vanaf de kant het water in kan springen en dan de stok kan halen. Ze kijkt helemaal blij en als ze uitgezwommen is, rent ze voor me uit. Rare hond.

klik voor groot

We lopen nog een extra lusje omdat ze nu weer helemaal blij is en ook omdat de zon inmiddels achter een wolkendek schuil gaat. Wel warm maar geen zon meer dus dat is verder prima voor haar. Na ruim 13 km staan we weer bij de auto. Blij dat ik gegaan ben want ik kan inmiddels goed merken dat ik te lang zit en sta en dat is dus niet goed voor mijn lijf helaas. Maar we zijn op de goede weg.

gegevens:

* 13 km
* 23 graden

juli 86 km – 2017 totaal 1.703 km