Dagelijks archief: juli 3, 2017

03.07.2017 – hitland – 12 km

Tot mijn verrassing heb ik al enkele dagen niet gelopen. Gisteren heb ik een 120 km fietstocht gereden op de racefiets en kwam het er niet meer van. Zaterdag was het winderig en guur weer en had ik simpelweg geen zin om naar buiten te gaan. De loopband werd het uiteindelijk ook niet meer…. Vrijdag zijn we naar fietsen gaan kijken en was de dag ook tamelijk vol en zo is er elke keer wel wat geweest.

Maar vandaag vertrek ik meteen voor het eerste rondje van waf voor mijn looprondje. Het is zonnig en ik hoop maar dat het niet te warm is voor woefje. We doen eerst de warming up en ik zie een mooie ooievaar foerageren in het veld naast me. Prachtig gezicht natuurlijk.

klik voor groot

Daarna gaan we van start en dat gaat gelukkig prima. Ik merk niets van de lange fietstocht van gisteren en dat doet me goed. Ik heb ook niet snel gefietst maar het is en blijft een heel eind. Waf en ik lopen rustig ons rondje en grappig genoeg wil ze bij het watertje weer even afkoelen en zwemmen. Ik had al een tijdje een stokje in mijn hand dat ik eerder vond en dat gooi ik een paar keer weg. Dat vindt ze leuk maar het is blijkbaar op een gegeven moment ook echt genoeg. Daarna lopen we dus gauw weer verder.

klik voor groot

Ik loop naar de dijk en terug naar de koeien. Er zijn nog steeds geen kalfjes zie ik. Afwachten maar, het zal niet zo lang meer duren denk ik. Als we weer langs het watertje komen hoeft woefje niet te zwemmen blijkbaar. Ik stop even maar ze hoeft niet dus lopen we weer door. Water wil ze ook al niet. Verderop komen we twee gladhaar Vizslas tegen en we kletsen even. Woefje rust meteen even uit dus dat is wel lekker. Daarna gaan we weer verder voor het laatste stukje en na 12 km staan we weer bij de auto. Prima rondje, niet te warm en een mooi begin van de dag zo.

Op naar de volgende run maar weer.

gegevens:

* 12 km
* 18 graden

juli 12 km – 2017 totaal 1.629 km