Dagelijks archief: juli 17, 2017

17.07.2017 – hitland – 10 km

Gisteren kwam het er weer niet van om te gaan lopen. In de ochtend kwam een schilder voor een offerte om het huis verkoop klaar te krijgen. Daarna ben ik aan de slag gegaan om de fiets schoon te maken omdat er iemand kwam kijken voor eventuele aankoop. Dat kostte me vreemd genoeg de hele middag. Om 19.30 kwam de koper en het was uiteindelijk pas 21 uur voordat deze vertrok (met de fiets). Toen was de dag dus weer voorbij en had ik geen zin meer om op pad te gaan. Vanmorgen wil ik aanvankelijk eerst alleen op pad gaan maar omdat het warm wordt, ga ik dan maar het eerste rondje met woef (die ik overigens al uitgelaten had) en om 7.50 starten we op Hitland. Eerst heerlijk in de schaduw en daarna een stukje over de dijk. Op deze manier is het lekker rustig zonder hondjes (meestal). Het is warm op de dijk voor woef en als ik terug loop het natuurgebied in, hijgt ze als een idioot. Ik besluit haar even te laten dobberen in de sloot die schoon lijkt van blauwalg. Gisteren zag ik tijdens het testfietsen met de koper aan de andere kant ineens blauwalg. Zo blauw dat het niet te missen was! Maar hier is het schoon. Ze komt er alleen vrij zwart weer uit maar is wel lekker afgekoeld en dat was de bedoeling.

Daarna hobbelen we samen naar de koetjes. Er zijn twee kalfjes! Volgende keer even een camera mee voor een foto van de kleintjes. Ze zijn echt schattig. Nu nummer drie nog want ik dacht dat ze alle drie drachtig waren. Het is te hopen dat het niet weer drie stiertjes zijn.

We lopen weer terug en pakken nog een stukje door de schaduw. Dat kan woefje wel nu ze lekker is afgekoeld en na ruim 10 kilometer staan we weer bij de auto. Toch langer dan gedacht zo met woeffie. Lekker loopje, heerlijk kunnen mijmeren over wel of niet verhuizen onderweg. Zou ik dit nu niet vreselijk missen? En hoe is het daar eventueel? De natuur is geweldig en volgens mij ook afwisselend genoeg met zowel weilanden als bos en zandverstuivingen. Dichtbij is ook een plas waar je buiten het seizoen welkom bent met een hond. Een hoop onrust dus momenteel!

gegevens:

* 10,5 km
* 18 graden
* 1000/100

juli 63 km – 2017 totaal 1.680 km