20.10.2015 – hitland – 15 km

**20.10.2015 – hitland – 15 km**

Gisteren een rustdag en vandaag weer op pad. S. heeft een vrije dag en gaat mee op de fiets. Ook even buiten een frisse neus halen! Op het laatste moment besluiten we de kar mee te nemen. Niet vanwege het voetje van woef, maar omdat we dan ook rustig een stukje dijk kunnen meenemen en woef even in de kar kunnen doen. Zo gezegd zo gedaan en al snel zijn we op pad. Omdat het leek dat het ging regenen, zijn we allebei totaal verkeerd gekleed. Ik had geen idee hoe warm het eigenlijk was en had mijn dikke shirt aangetrokken en mijn windjackje. Dat windjackje durfde ik uiteindelijk toch niet meer uit te doen omdat het waaide maar het was allemaal veel te warm door het warme shirt.

Ik had al meteen het gevoel dat ik stikte en deed al vrij snel de rugzak dan maar af en in de kar. Nu kon ik dat makkelijk doen met de kar. Dat scheelde al iets maar ik vond het echt warm. Het waaide weliswaar maar af en toe scheen ineens de zon. Een mooie combinatie van heldere luchten met de zon en hele donkere regenwolken waar we uiteindelijk dus helemaal geen last van gehad hebben.

Het lopen ging op zich wel maar ik voelde me zwaar en koos voor 1000-tjes binnen MAF. Het loopt wel vaker een beetje zwaar na onverhard (zoals in garderen) dus waarschijnlijk is het dat. S. maakte onderweg kiekjes van dingen onderweg. Een mooi huis onderaan de dijk, een kunstwerk langs de weg en de IJssel.

klik voor groot


Woef vond het allemaal best en ging geduldig de kar in op de stukjes over de dijk en rende vervolgens als een idioot weer in de rondte als ze er weer uit mocht. Zij had het dus reuze naar haar zin.

Na 15 km vond ik het welletjes voor vandaag. Afhankelijk van het feit of er wel of geen dijkje in de lap zat, waren alle lapjes op zich prima qua tempo en ook de HF bleef mooi. Wat dat betreft dus geen problemen.

Op naar de volgende ronde dan maar weer.

gegevens:

* 15 km
* 14 graden

oktober 199 km – 2015 totaal 3.231 km