26.10.2015 – veluwezoom – 11 km

26.10.2015 – veluwezoom – 11 km

Vandaag ben ik weer in Ellecom voor een paar dagen zwemmen, slapen, lopen en slapen. Het is alweer een jaar geleden dat ik hier was. Ik vluchtte toen voor de werkzaamheden rond het huis! Ik was hier toen 3 keer achter elkaar, allemaal eind oktober en begin november. Overigens is het alweer het vijfde jaar dat ik hier kom. Toen lag er sneeuw en liep ik nog niet zo lang.

Het is al een beetje laat als ik arriveer en ik besluit direct op pad te gaan en pas later te gaan inchecken. Met de wintertijd wordt het immers ineens snel en vroeg donker! Ik bind de drone op mijn rug omdat het een erg mooie namiddag is, maar het blijkt al snel dat ik eigenlijk net te laat ben met de start van de run voor mooie drone beelden. Maar ik rommel nog wat bij het begin om wat van de herfstkleuren in beeld te brengen en ik stuur de drone over de snelweg aan het begin van de route. Dat gaat gelukkig allemaal goed ook al mag het eigenlijk niet. Daarna loop ik op mijn gemakje mijn bekende korte rondje. Het is een heerlijke avond en echt jammer dat ik net te laat ben. De zon zakt al flink en later zal ik ook de maan al zien verschijnen.

klik voor groot


Ik loop even offroad langs een watertje en langs de gigantische paardenstallen van het KI station en daarna langs de zandafgraving. Daar rijdt net een vrachtauto weg en woef en ik staan in de zandverstuiving die dat veroorzaakt. Niet echt fijn dus. Als ik doorloop, zie ik ineens twee grote schepen in het water die gevuld worden met zand. Ik heb hier nu al vaak gelopen, maar ik heb nog nooit schepen zien liggen om gevuld te worden en ik besluit de drone op te laten om een video te maken. Dat lukt maar ten dele zie ik later, want om een of andere reden trilt het beeld vreselijk en ik heb dus de pest in. Ik denk overigens dat het is opgelost na kalibratie want de video’s daarna zien er een stuk beter uit. Toch is het wel leuk als beeld!

klik voor groot

Als ik eindelijk klaar ben met de drone, zie ik ineens hoe schemerig het eigenlijk al is. Ik ben laat! ik ben pas halverwege en ik moet nog door een stukje bos ook! Ik ruim snel alles op en ga weer op weg. Even doorlopen dan maar. Ik maak nog snel een kiekje van het weiland met alle rustende ganzen die mooi wit afsteken met hun buikjes tegen de donkere lucht en de maan. Het is echt prachtig! Maar ik heb niet meer tijd… ik moet echt door nu!

klik voor groot

Ik ben voor het donker het bos weer uit. Het is inmiddels wel zo donker dat ik niks meer zie op mijn horloge en als ik de snelweg weer overloop, is het echt donker geworden. Als ik weer bij de auto kom, ga ik mijn spullen pakken en inchecken. Eerste rondje vast gedaan. Op naar de ronde van morgen dan maar!

gegevens:

* 11 km
* 14 graden

oktober 255 km – 2015 totaal 3.288 km

Een gedachte over “26.10.2015 – veluwezoom – 11 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.