18.10.2015 – garderen – 21 km

**18.10.2015 – garderen – 21 km**

Gisteren waren we in Garderen voor een 15 km rondje en toen schreef ik in de avond dat het gaaf zou zijn als we er snel weer zouden kunnen lopen. Nou die keer kwam dus vandaag al! Na een hele luie ochtend vertrokken we na het middaguur voor een tweede rondje dit weekend. Net zoals vorig weekend dus twee lekkere loopdagen! Vorig weekend hadden we overigens een mooie blauwe lucht en probeerden we de skycontroller van de drone nog even uit op de heide, dit weekend hadden we vooral vochtig en grijs weer. Vandaag een gestage miezerregen waar je eigenlijk in het bos helemaal geen last van had.

Zo startten we dus weer fijn zonder de doggyride en woef zonder haar schoentje. Het plan was om weer gewoon hetzelfde rondje te doen als gisteren en zo vertrokken we dus als trio.
Het bos was best modderig en glad op sommige stukken maar het is een mooie afwisseling tussen stevig, zacht, modder en zelfs een stukje fietspad. Ideaal dus.

klik voor groot

Al snel hobbelden we weer richting de schaapskooi en kon ik mooi even oefenen op het hele zachte zand daar. S. komt daar met de fiets niet overheen en voor mij is het een prima oefening. Gisteren deed ik dat op tempo, nu lette ik vooral op hoe je er het beste overheen kunt lopen. Net voor het zachte zand zagen we eindelijk weer zo’n mooie rode paddenstoel en deze keer liep S. erheen voor een foto terwijl ik doorliep met woef.

klik voor groot

Stom genoeg stond er ook een gigantische rode op de afslag maar ik wist dat S. al een foto aan het maken was, dus liep ik vandaag maar gewoon door. Alles liep op rolletjes. Inmiddels miezerde het heel zachtjes maar tussen de bomen had je er eigenlijk geen last van. Ik had ook alleen mijn lange mouwen shirt aan met hemd maar had zelfs mijn mouwen opgetrokken. Koud was het niet!

Woef deed het weer prima. Ook voor haar maakt het niks uit hoe ver we nou gaan lopen gelukkig. Zij vindt het allemaal leuk en fijn!
Na ruim 15 km komen we weer in de buurt van de startplek en besluiten we nog even een stukje van de rode route te lopen. dat is een op en neer lopend pad met veel wortels. Niet ideaal voor de fiets maar goed te doen en voor mij een prima moment om even te trainen in het vooruit kijken en het goed optillen van de voeten om niet te vallen. Ik ging steeds harder rennen want ik vind dat erg leuk om te doen zo. Zo waant de slak zich ineens een hert!

Daarna was ik nog niet uitgelopen en liepen we nog een extra lusje linksaf en daarna nog even een kriskras lusje door het bos. Ik wist van geen ophouden eigenlijk, want ik was nog lang niet klaar. Maar na 21 km vonden we het welletjes ook voor woef en klokten we af.

klik voor groot

Ik ben nog even snel me gaan omkleden op de camping in de doucheruimte en daarna zijn we weer onze bekende tosti met een ijsje gaan eten als afsluiter. Dat hadden we wel verdiend en ik had bovendien nog weinig gegeten deze dag.

klik voor groot

Weer een fijn weekend met veel buiten zijn en lekkere runnetjes. Op naar de volgende dan maar weer!

gegevens:

* 21 km
* 8 graden

oktober 184 km – 2015 totaal 3.216 km