24.10.2014 – garderen (camprun dag 1) -16 km

**24.10.2014 – garderen (camprun dag 1) -16 km**

Vandaag komt het er dan eindelijk weer eens van. Een camprun. Dat wil zeggen… niet met volle bepakking lopen maar wel lekker buiten overnachten na het lopen en de volgende dag weer een run. Beetje voorbereiding voor het nieuwe seizoen straks en bovendien wil ik graag in Schotland aan het meer overnachten komende winter als het niet keihard waait en regent tenminste! Het is prima weer als we aankomen. Voor het eerst is S. ook mee voor een nachtje buiten slapen! Hij zal weer op de fiets meegaan met het runnetje. We hebben de tenten snel opgezet. Meervoud inderdaad want de tenten die ik heb zijn lichtgewicht en klein en bedoeld voor mij en woef, al dan niet onderweg. S. gaat dus in de kleine tent, woef en ik gaan in het paleis.

klik voor groot

Na het opzetten gaan we op weg voor onze run. Dat opzetten was nog niet helemaal foutloos. Het matrasje dat S. geleend had, past niet in de tent… Omdat ik niets nieuws heb uitgezocht, gaan we toch maar gewoon de oude bekende route lopen. In het bos is het toch nooit hetzelfde met de andere kleuren en paddestoelen. Bovendien weten we ook dat we hier makkelijk met de fiets overal bij kunnen. Volgende keer maak ik een nieuwe route!

klik voor groot

Het bos is mooi zo in de herfst met alle kleurtjes!

klik voor groot


Het lopen gaat op zich goed, maar ik voel rechts in mijn knieholte iets trekken alsof er iets klem zit vanuit de rug. Dat voelt vervelend want het is net alsof ik mijn rechterbeen niet helemaal kan optillen. Omdat het af en toe helemaal weg is, ga ik er van uit dat ik dat vanavond er wel even uit krijg weer (ik kan vast verklappen dat dat klopt). Voordat we het weten lopen we alweer langs de schaapskooi en gaan we weer op de terugweg richting Garderen. Weer over het zachte rulle zand waar ik overheen loop om te oefenen voor het strand en waar S. niet overheen komt met de fiets.

klik voor groot

Daarna weer door het bos, de weg over en verder richting het dorp. Eigenlijk verder een rechte weg terug. Na 16 km zijn we weer bij de camping en ga ik me omkleden. S. blijkt zijn kleren weliswaar klaar gelegd te hebben maar niet te hebben meegenomen….. Daarna drinken we gezellig buiten warme chocolademelk met slagroom en luieren wat op de picknick bank die we naar ons veldje hebben gesleept. Volgende keer gewoon weer de stoelen mee als we toch met de auto zijn, maar dit is prima zo.

klik voor groot

In de avond gaan we lekker uit eten. Woef ligt ingepakt in de auto te slapen dus die kan wel even alleen blijven. Ondertussen hang ik stiekem mijn renshirtje te drogen op de verwarming in het restaurant. Knalroze valt helemaal niet op hoop ik.

Als we naar buiten stappen, merken we dat het ineens regent. Dat is een tegenvaller natuurlijk, want nu wordt alles nat en moet straks de natte woef ook de tent in. Maar het valt allemaal wel mee eigenlijk alleen valt ons idee van lekker buiten nog wat warms drinken in het water, want we zitten nog even in de tent en besluiten daarna maar te gaan slapen. Dat is een beetje rommelen en ongewoon want ik zit normaal alleen in mijn tentje natuurlijk. Een grotere voor ons allemaal is misschien ook wel handig als we dit vaker gaan doen. Vooral met slecht weer heb je de ruimte IN de tent nodig. Met mooi weer maakt het allemaal niks uit natuurlijk want dan ben je toch buiten. Punt van overpeinzing dus. Einde dag 1. Morgen wordt mooi weer voorspeld dus dan gaan we weer lekker op pad.

klik voor groot

gegevens:

* 16 km
* 14 graden

oktober 228 km – 2015 totaal 3.260 km

Een gedachte over “24.10.2014 – garderen (camprun dag 1) -16 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.