25.10.2015 – garderen (camprun dag 2) – 17 km

**25.10.2014 – garderen (camprun dag 2) -17 km**

Vannacht is de klok een uur terug gezet vanwege de winter tijd… Ik ben dus een beetje kwijt hoe laat het is maar ga er maar van uit dat de telefoon automatisch is aangepast aan de nieuwe tijd. Woef heeft gelukkig vandaag geen ingebouwde wekker en ligt lekker te slapen. Ik ben er vannacht twee keer uitgeweest en hoorde snurkgeluiden uit de tent naast me komen…… Ondanks het niet passende matras kan S. dus blijkbaar wel slapen. Hij zal wel gebroken uit die tent kruipen denk ik. Het heeft de hele nacht geregend trouwens maar nu is het stil en lijkt het heel licht buiten. Ik geef woefje te eten en dommel daarna nog wat zodat haar eten wat kan zakken voordat we gaan wandelen. Zo in de ochtend met alle vogel geluidjes is het wel fijn wakker worden. Uiteindelijk ben ik echt klaar wakker en besluit ik me aan te kleden en met woef te gaan wandelen. Inmiddels is er ook leven in het tentje naast me dus wacht ik even totdat S. ook klaar is om mee te gaan. Dat omkleden in die kleine tent valt duidelijk niet zo mee te zien aan de bewegende tent en te horen aan de geluiden die uit het tentje komen… Woef wacht geduldig af…

klik voor groot

Maar na wat getier komt er dan eindelijk een verkreukelde S. uit de tent gekropen….. Later op de ochtend zal blijken dat het allemaal wel meevalt met het juiste matrasje maar ik snap helemaal dat het nu niet zo succesvol was….. We gaan een stukje wandelen met woef en gaan daarna ontbijten. Lekker warme chocolademelk om warm te worden en scrambled egg met ham en aardappel. We kochten een 2 persoons zak om te proberen en gebruiken heel lui de waterkoker voor de 450 cc water terwijl de gasbrander onze chocolademelk opwarmt. Dat gat trouwens nog sneller dan de waterkoker. We gebruikten 16 gram gas voor 2 keer 450 cc vloeistof warmen. Warmen is niet hetzelfde als koken, ik had eens berekend dat ik 15 gram nodig heb voor een pannetje aan de kook brengen. Maar dit valt me niet tegen eigenlijk.

klik voor groot

Terwijl wij lekker in het zonnetje zitten, gaat woef ineens als een idioot spelen met haar gevonden stokje en als een gek rondjes rennen. We proberen het te fotograferen en te filmen. Gek beest. Zij vindt het allemaal prachtig, dat is duidelijk en moe is ze nu ook niet. Na het rennen waarschijnlijk wel…..
We luieren wat in het zonnetje en het is wel erg fijn om buiten te zijn zo.

klik voor groot


Na het ontbijt gaan we op ons gemakje de rommel opruimen. We kijken ook nog eens goed naar de tenten. Ik ben verrast dat ik wederom op dezelfde plek als de vorige keer een natte plek heb. De binnentent komt daar tegen de buitentent aan. Dat zou niet moeten kunnen dus ik moet eigenlijk de tent nog eens besproeien ofzo want misschien is het een fout. Overigens zit er echt een fout in het ontwerp want de rand van de rits zit verkeerd en als je met regen of condens de buitentent opent, dan drupt de regen zo naar binnen. Ik merkte dat al eerder en het is gewoon een ontwerp fout. Dat mag echt niet gebeuren. Verder rommelen we wat met mijn matrasje in de Telemark. Is die nou echt zo klein als we donderdag dachten in de winkel? Nee dus. Blijkbaar was de tent in Woerden echt slecht opgezet want ik kan heel best met mijn matrasje en het bedje van woef in die tent. Natuurlijk is het klein, maar de tent weegt ook maar 950 gram en kan dus zo de rugzak in!

Als we klaar zijn met alles gaan we op pad voor een runnetje. Aanvankelijk wilde ik de lange route doen naar de schaapskooi maar we lopen eerst maar eens de vertrouwde route. Kan ik meteen kijken of ik nog iets voel in die rechter knieholte en hoe het allemaal gaat. Ik ga nog verder op pad deze week dus ik moet het maar niet te gek maken. Overigens voel ik inderdaad niets meer alleen klikt en klakt deze keer mijn linker heup weer eens alsof er water in een bidon rondklotst. Grrrrr.

klik voor groot

 


Als we weer bij het eindpunt uitkomen, besluiten we weer dat op en neer trail paadje te nemen van de rode route. Dat ligt vol wortels en is een geliefd pad bij mountain bikers. Ik vind het leuk om dat te lopen. Het loopt een beetje naar beneden en je kunt daar heerlijk scheuren terwijl je ondertussen goed oplet waar je je voeten neerzet in verband met alle wortels en modder door de regen. Weer wordt het slakje ineens een hertje en met een rotgang komen we weer bij het einde. Nog even de cool down en dan klokken we af na 17 km. Genoeg voor dit weekend met wat ik nog ga doen.

klik voor groot

We gaan een lekkere tosti eten in het dorp en gaan daarna de tenten inpakken en ophalen. Ik ga nog even gedag zeggen en overleg over volgend weekend. Het is vandaag de laatste dag van het seizoen maar volgende week mogen we gewoon gaan staan. De faciliteiten zijn dan gesloten dus dat is een goede oefening! Op naar de volgende camp run. Inmiddels is het juiste matrasje voor S. onderweg dus dat is geen probleem meer!

klik voor groot

gegevens:

* 17 km
* 14 graden

oktober 245 km – 2015 totaal 3.277 km

Een gedachte over “25.10.2015 – garderen (camprun dag 2) – 17 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.