Dagelijks archief: september 30, 2014

30.09.2014 – lincolnshire – 10 km

**30.09.2014 – lincolnshire – 10 km**

Vandaag voor het eerst een lekker rondje met S. op de fiets en woeffie erbij. Omdat we eerst even in Belchford iets moeten ophalen, gaan we met de auto naar dat dorpje en zullen daar starten. We maken het niet te gek zo met de fiets en als eerste run na de marathon en kiezen voor een rondje deels over de weg en deels over de Roman Way. Vorig jaarliep ik die route ook (en viel woeffie in een greppel). Ik dacht dus dat die route wel te doen zou zijn met de fiets (ook al reed ik zelf in 2011 lek op de fiets).

klik voor groot

Helaas ontdek ik pas in het dorpje dat we de verkeerde riem bij ons hebben voor woef. Dat is dus niet handig en ik knutsel een langere riem van het koordje aan de sleutel en dat werkt ook.

Het is lekker weer en vol goede zin en moed gaan we op pad. Even door het dorp. Ik heb eigenlijk geen spierpijn en alles voelt prima. Na een kilometer zijn we bij de afslag naar de Roman Way. Op het stuur zit de Teasi en ik heb ook de route bij me op de telefoon maar dit is zo makkelijk, hier kan echt niks misgaan. De weg ligt er redelijk goed bij en ook op de fiets gaat het goed. Ik loop binnen MAF en tot mijn verrassing gaat dat heel goed ondanks het zonnetje en het onverharde op en neer gaande pad. Na 2.000 mtr maken we even een foto en wandelen we een klein stukje.

klik voor groot


De Roman Way is heel erg kort want tot mijn verrassing zijn we na 3,5 km alweer aan het einde van het pad en slaan we linksaf en beginnen aan de klim naar de weg die parallel d andere kant weer terug zal lopen. Helaas heb ik woef niet aan de riem en blijft ze tussen mij en de fiets lopen. Hoewel ik een paar keer gil dat ze moet aansluiten gebeurt dat niet en moet ik toch net voor het einde van de heuvel haar even aanlijnen. Ik had zo graag even dat klimmetje gedaan! Maar het gaat prima en mijn HF blijft ook goed (hoewel natuurlijk buiten MAF net een klim van meer dan 100 mtr). Boven gekomen slaan we linksaf en lopen over de we richting het uitzichtspunt.

Daar maken we even wat foto’s en ik maak woef nat met het water uit de bidon. Het is tamelijk warm en zonnig en haar tongetje hangt op haar voetjes. Mijne niet, ik heb nergens last van. Ook S. doet het prima op ons fietsje.

klik voor groot

Na het uitzichtspunt lopen we weer een stukje en dalen weer af richting Belchford. Ik loop zo licht mogelijk en probeer niet op knie of rug te bonken. Het is tamelijk steil maar ik loop rustig. Ik hoop maar dat S. niet als kamikaze piloot naar beneden komt scheuren op die enge fiets want hij fietst zonder helm.

klik voor groot

Als ik bijna bij het dorp terug ben, sluit S. weer aan. Zo naar beneden was wel leuk volgens mij. We hebben er bijna 10 km opzitten. Ik twijfel wat we gaan doen: nog een lusje naar Fulletby en terug of gewoon maar stoppen? Grappig genoeg weet ik al dat als we stoppen, het maandtotaal weer onder de 300 km zal blijven steken. Dat is helemaal geen reden om door te lopen natuurlijk maar het is wel grappig.

We besluiten te stoppen en gaan wat eten bij de Blue Bell Inn in het dorpje en gaan daarna naar huis.

klik voor groot

Het maandtotaal voor september? 299,35 km! Nou ja, bijna 300 km toch?

Gegevens:

* 10 km
* temp 19

sep 299 km – 2014 totaal 2.332 km