Dagelijks archief: september 2, 2014

02.09.2014 – roeibanen – mixed interval – totaal 12, 5 km

**02.09.2014 – roeibanen – mixed interval – totaal 12, 5 km**

Weer een interval training, net zoals op de andere dinsdagen. Deze keer weer volgens het volgende schema: 1M easy – 3000 – 2000 – 1000 – 800 – 1M easy met 2′ active recovery.

Dit was mijn planning voor vandaag. Vorige week was het nog een ander lichter schema van 2.000-1.600-1.000-800. Dit schema deed ik al eerder op 19 augustus en dat ging toen goed. Maar eigenlijk gingen alle interval trainingen te snel en dat maakt volgens mij dat ik te vermoeid raak hierdoor en op de donderdag training in de problemen kom. Vandaag had ik me dus voorgenomen om echt rustiger aan te doen, aangezien je helemaal niets opbouwt met te snelle intervallen. Ik wilde dus echt proberen me aan het schema te houden.

Eerst maar de warming up gevolgd door de easy mile. Ik legde mijn park hydro weer bij het meethuisje en al snel klonk het eerste signaal voor de 3.000 meter lap. Niet te snel, niet te snel. Metronoom deed ik deels aan, deels uit want ik wilde wel eens voelen of ik nu zelf nog een beetje tempogevoel zou hebben anders zou lopen zonder dat ding. Het ging vrij aardig, de eerste kilometer liep ik volgens mij precies op schema de tweede ging ietsje sneller dacht ik en ik deed erg mijn best om vlak te lopen. Maar ik klokte toch net te snel af. Niet helemaal goed dus.

Even snel een slokje en na twee minuten weer verder met de volgende lap, deze keer van 2.000 mtr. Dat zijn dus maar twee rondjes en zou ik makkelijk moeten kunnen doseren. Maar makkelijk is anders met een horloge dat niets meer goed aangeeft, dus ik probeerde maar te kijken naar de borden langs de baan en de tijd. Ik klokte bijna op streeftijd af, ietsje te snel maar tevreden.

Weer gauw een slokje en weer verder met de 1.000 mtr. Ik vond het ontzettend warm al, en op zich liep het vrij aardig ook qua HF. Ik heb alleen gen idee wat ik nou uitspookte want ik klokte af op een veel te snelle tijd. Beetje jammer want dit had ongeveer de pace voor de laatste 800 mtr lap moeten zijn.

Op naar de laatste lap dan maar maar ik had geen idee hoe ik dat zou moeten aanpakken. Niet te snel in ieder geval en zeker niet voluit. Het signaal klinkt en ik ga van start. Maar ik ga veel te snel en het voelt niet goed. Ik wil er eigenlijk de brui aangeven en na 231 meter stop ik. Ik wandel een paar stappen, maar dit kan natuurlijk helemaal niet. Ook al gaat het te hard, dan kan je toch verdorie wel gewoon even doorlopen en het afmaken…. Ik start weer, loop tegen het dijkje op en moet dus uiteindelijk toch even doortrekken om nog een beetje normale tijd te krijgen en klok af op nog een redelijke tijd, net zo snel als de voorgaande 1.000 mtr maar dan dus met die rare pauze erin. Vrij miserabel maar niet eens als je bedenkt dat ik eigenlijk al gestopt was. Zonde en een wijze les. Geen idee wat me bezielde. Beetje kont tegen de krib denk ik.

Het is dus niet eens een slechte training, maar als ik de 1.000 mtr lap netter had gedaan, had ik een mooie 800 meter kunnen doen aan het einde.

Gegevens:

* 12,5 km
* temp 17

sep 29 km – 2014 totaal 2.060 km