Dagelijks archief: september 22, 2014

22.09.2014 – roeibanen – 6M – totaal 12 km

**22.09.2014 – roeibanen – 6M – totaal 12 km**

Het is maandag dus is het weer tijd voor een MAF rondje. Toen ik vertrok was het fris en winderig. In de auto zag ik ineens dat het wel erg hard waaide, en ben ik terug gekeerd naar huis om een buff te halen. Ik heb namelijk geen zin om ziek te worden in deze laatste week en met deze harde wind en een relatief rustig tempo is een buff wel erg prettig. Bijna had ik mijn nieuwe shirt met hoodie aangetrokken dat ik gisteren kocht in Roermond (Falke) maar aangezien ik dacht dat de zon zou doorbreken leek me dat een beetje warm. Achteraf had het best gekund, want ik heb tegen de wind in met de buff helemaal opgetrokken gelopen en de hele weg met mijn sleeves aan.

Maar uiteindelijk na alle kleding perikelen toch op de baan aangekomen. Toen ik uit de auto stapte, merkte ik meteen al dat het echt hard waaide daar. Alles is open en je vangt daar elk zuchtje wind. Geeft niet, alleen zou me dat waarschijnlijk behoorlijk wat tijd gaan kosten. Je loopt immers op hartslag en niet op tempo! Een paar weken geleden liep ik ook een MAF rondje met harde wind en een MAF rondje van 6 mile met optimale omstandigheden dus dit zou een mooi vergelijk zijn.

Ik vond het ijskoud tijdens de warming up maar gelukkig kreeg ik de HF redelijk omhoog met een beetje doorstappen. Na ruim 800 mtr beginnen met de kern van 10 km op MAF tempo! Ik ben blij dat ik mijn sleeves aan heb en de buff Het loopt heerlijk, het begin heb ik een soort wind schuin mee. Voordat ik het weet zitten de eerste 2 km er alweer op. Terug naar de andere baan dan maar. Ook dat loopt prima ook al heb ik de wind bijna vol op kop. Ik merk natuurlijk dat het iets meer inspanning kost en dat de HF iets hoger is. Maar het gaat nog redelijk goed. Weer terug over de andere kant van de baan en de kilometers schieten al lekker op. Ongelooflijk dat je gewoon even 10 km als een heel easy rondje doet eigenlijk. Maar ook al was het 15 km geweest, dan was het nog een ommetje geweest. Ik ben ook erg blij dat de afstanden door de week hoger zijn geworden in deze trainings ronde, want dat maakt dat een rondje van 20 km nu gewoon een lekker rondje is geworden. Dat móet schelen op de marathon straks, want vorig jaar liep ik door de week veel kortere afstanden in het andere trainings regime. Dit bevalt veel beter eigenlijk.

Zo mijmerend begin ik alweer aan de laatste ronde over baan. Helaas met de wind vol op kop en inmiddels krijg ik toch een beetje drift zodat mijn tempo wat omlaag moet helaas. Niks aan te doen. Ik ben dik tevreden met deze keiharde wind, want ik klok af op keurig tempo binnen MAF! Wat wil je nog meer. Onder optimale omstandigheden was het maar 3 sec/km sneller. Ik ben er blij mee.

Gauw de cool down en opletten dat ik niet teveel afkoel. Woeffie vindt het duidelijk heerlijk dat het zo koud is en rent vrolijk heen en weer. Ze is even de weg kwijt en luistert niet als ze aan het rennen is, maar uiteindelijk is ze weer braaf en komt ze weer bij me.

Lekker de auto in, gauw warm worden en naar huis dan maar. Morgen een kort interval rondje en dan donderdag de laatste korte temporun alweer. Kom maar op met die runs!

Gegevens:

* 12 km
* temp 14 – harde wind

sep 222 km – 2014 totaal 2.254 km