Dagelijks archief: september 1, 2014

01.09.2014 – roeibanen – 9M – totaal 16,5 km

**01.09.2014 – roeibanen – 9M – totaal 16,5 km**

Vandaag weer een MAF ronde op het programma. Vorige week ging dat erg goed met keurige hartslag. Toen was het echter maar 10 km. Ik liep eerder al een kern training van 14,5 km op MAF en een keer (per ongeluk) op 15 km die ik toen met harde wind liep. Op beide routes was het veel koeler en liep ik in de ochtend en niet aan het einde van een (ineens weer) warme dag. Lastig om te vergelijken dus, want je wilt het liefst natuurlijk eenzelfde tempo neerzetten als de vorige week, hoewel het nu veel warmer is en bovendien ook nog eens langer.

Ik wilde eigenlijk dat woef met haar harnasje zou lopen, maar ik voelde al meteen toen we buiten stonden, dat het veel te warm zou zijn voor haar vandaag om te oefenen met dat ding. Ze kijkt overigens niet op of om, maar een continu rondje is al wat minder leuk voor haar, dus maar meteen weer uitgedaan dan.

harnasje proberen

Uiteindelijk dus op weg. Eerst even over de roeibaan. Het begin ging prima, misschien liep ik zelfs wel ietsje te snel maar aangezien ik op hartslag loop, kan dat nauwelijks, maar je loopt het risico dat je te dicht op de MAF grens komt en dus uiteindelijk ver terug moet. Ik liep eerst buitenom, rechtsaf om aan het einde weer rond de plas te gaan lopen. Maar ineens had ik daar dus echt geen zin in en besloot ik tot een tweede grotere ronde rond de roeibaan.

De eerste 5 km gingen eigenlijk vrij goed, maar ik werd wel sikkeneurig van de garmin die geen normale actual pace aangaf.

We draaien weer de roeibaan op en het is toch best warm merk ik. Af en toe klinkt het signaal dat ik boven MAF aan het lopen ben, maar ik besluit dat 2 bpm acceptabel zijn gezien het warme weer. Ik sukkel en rommel door. Het voelt ook een beetje als gerommel. Steeds klinkt het signaal en moet ik dus terug qua tempo. Dat doe ik dan braaf. ik zie mijn gemiddelde enorm teruglopen en zou me er niet druk over moeten maken. Dat doe ik toch…..

We lopen weer buitenom de roeibaan waar we al eerder liepen. Woeffie hijgt en vindt er geen bal aan volgens mij. Ik hijg ook. Vorige week liep het veel lekkerder allemaal. We lopen buitenom voor de laatste ronde. Bijna 12 km dus nog eventjes en het is klaar. Terug op de baan en ik klok af op een kerntraining van 14,5 km. Ik heb niet eens meer zin om door te lopen tot de 15 km maar dat komt ook doordat ik nog moet uitwandelen voor de cooldown en al bijna aan het einde ben van de roeibaan. 9 mile is ook 14,5 km dus ik vind het wel best zo.

Ik ben teleurgesteld over mijn MAF tempo van vandaag maar misschien moet ik dat helemaal niet zijn met de warmte. Tsja, niets is hetzelfde dat is wel duidelijk en dat is ook wat me zo irriteert. Hoe kan je daar nu op trainen? Als het elke keer zó wisselt? Niet dus.

Anyway training weer gedaan. Morgen weer mixed interval en deze keer zal ik me niet ter pletter lopen zoals vorige week maar keurig me aan het tempo houden dat ik moet lopen.
Op naar de volgende.

Gegevens:

* 16,4 km
* temp 20, warm zonder wind

sep 16 km – 2014 totaal 2.048 km