Dagelijks archief: september 4, 2014

04.09.2014 – roeibanen – alternatieve training – 10,5 km

04.09.2014 – roeibanen -alternatieve training – 10,5 km

Eigenlijk zou ik vandaag 2M + 7M + 2M moeten lopen. Maar ik twijfelde of dat vandaag zou gaan lukken. Vanwege meerdere factoren maar ook was het vandaag erg rommelig omdat de gasleiding aangelegd zou worden. Dat betekende dus vroeg klaar zijn met alles en pas in de late avond lopen als iedereen weer opgekrast zou zijn en het ook minder warm zou zijn. Het is namelijk weer idioot warm voor de tijd van het jaar met temperaturen tot 23 graden vandaag en een zonnetje. Maar door allerlei gedoe bleek even na 9 uur dat er toch niets meer zou gebeuren en ben ik toch maar op pad gegaan met woeffie. Geen beste voorbereiding, noch qua voeding, noch mentaal dus. Op hoop van zegen.

Ik parkeer de auto en ik vind het niet eens echt warm nog. De zon schijnt nog niet volop, dus het valt wel mee. Woef hijgt echter al na 600 meter en loopt een beetje te slikken. Ze treuzelt ook achter me en lijkt niet happy. Ik twijfel, maar ga toch de eerste easy mile maar lopen. Dat lijkt ze wel Ok te vinden maar ik weet niet zeker wat ik het beste kan doen. De hele training is veel te lang voor haar vandaag. Althans, zo lijkt het. Zal ik terug gaan en zonder haar gaan lopen? Ik hobbel door op mijn easy mile. De roeibaan heen en de roeibaan weer terug. Ik besluit niet 2 easy miles maar 1 mile te doen en dan een stukje te gaan lopen. Heb ik tenminste iets gedaan! Ik ga van start en ik kan niet goed beslissen op welk tempo ik ga lopen. Na 500 meter wandel ik even om te bedenken wat ik ga doen. Ik start weer en besluit op max 148 bpm te gaan lopen en te kijken welk tempo daar bij hoort dat nog net comfortabel voelt. Dat gaat eigenlijk best goed zeker met een wat lagere cadans ook. Eindelijk loopt mijn ademhaling gewoon in de pas met mijn lopen. Tot mijn verrassing is het tempo niet gek!

Maar na 5 km stop ik toch even met de bedoeling om dan maar 2 laps van 5.000 mtr te lopen om toch aan de afstand te komen die voor vandaag was opgegeven. Na 500 meter starten we weer en dat gaat ook prima. Ik loop ongeveer net zo snel als in de eerste lap en met een fraaie hartslag. De pace bij een hartslag van 148 maximaal is dus ook fors verbeterd en het is totaal niet vermoeiend. Maar als ik aan het einde van de roeibaan kom, vind ik dat woeffie er ongelukkig uitziet en besluit ik te stoppen. Zij kan immers zelf niet aangeven wat ze wil of wat er is.

We wandelen rustig verder naar de auto en daar krijgt ze lekker water. Ik vind dat ze een warme neus heeft, en dat doet me besluiten niet meer opnieuw te starten en ik beeindig dus de training.. Als ik naar huis bel om te vragen hoe het gaat, blijkt dat ze net de waterleiding kapot hebben geschoten voor de deur. Snel op weg naar huis dan maar. Deze training was dus niet zoals in het schema stond, maar ik ben niet ontevreden eigenlijk. Beetje alternatieve training er tussendoor kan vast geen kwaad.

Zaterdag de laatste lange training en dat zal doorslaggevend zijn voor het bepalen van de plan van aanpak voor de marathon. Op naar de volgende training.

Gegevens:

* 10,5 km
* temp 20

sep 39 km – 2014 totaal 2.070 km