Dagelijks archief: september 8, 2014

08.09.2014 – rottemeren – 9M – totaal 16,5 km

**08.09.2014 – rottemeren – 9M – totaal 17 km**

Weer een MAF rondje op het programma vandaag! Ik was benieuwd hoe het zou gaan na de 35 km van afgelopen zaterdag. Omdat het een vrij warme dag zou gaan worden, was ik al vroeg op pad met woeffie. Het was een prachtige ochtend waarbij de zon steeds een stukje hoger kwam en mooi oranje kleurde!

klik voor groot

Het was nog erg aangenaam in de ochtend bij de start hoewel het weer erg mistig was!

klik voor groot

Maar ik wist al dat de opkomende zon de mistflarden redelijk snel zou doen oplossen dus ik maakte me geen zorgen. Na de warming up klokte ik voor de kerntraining op MAF. Metronoom aan en lopen maar! Eerst even over de baan en daarna buitenom weer richting de plas. Ik twijfelde even omdat de vakantie voorbij is en de kans aanwezig was dat ik van mijn sokken gereden zou worden door mensen op weg naar hun werk. Maar ik besloot het toch maar te doen omdat het net een lekker rondje van 10,5 km is zo rond de plas en dat een aardige ronde is in aansluiting op de baan.

Over het bruggetje dus en tussen alle haasjes door die op warme belangstelling van woef konden rekenen. Gelukkig geen fietsers dus ik rommelde rustig voort tussen de molens. Ik probeerde wat dingen uit qua cadans en ademhaling. Ik snap het nog steeds niet. Voordat ik er erg in had draaide ik alweer terug richting het restaurantje aan de andere kant van de plas. Het liep eigenlijk allemaal prima. Misschien was ik net ietsje te snel gestart. Ik was benieuwd of me dat zou opbreken qua cardiac drift.

Helaas scheurde er weer een hondje op ons af waar ik bijna over viel. HF omhoog en ergernis natuurlijk. Dat herstelde weliswaar weer snel maar het is gewoon jammer voor het gemiddelde als je op HF aan het lopen bent. Na het restaurantje ging het helemaal mis want er kwam een hondje blaffend en grommend op woef afrennen. Dat werd dus een knokpartij waar ik ook zelfs even moest inhouden en moest schreeuwen. Ook overigens naar die dame die er stom bij stond te kijken en niets deed. Ik snap dat dus werkelijk niet. Hoppekee, HF naar de 145 en dat moest ik dus eerst weer netjes terug krijgen. Echt zo jammer. Heb je geen last van fietsers, dan heb je dus blijkbaar wel last van andere honden.

Maar goed, we lopen lekker door en het gaat prima. Hartslag zakt weer keurig terug naar de gewenste waarde. Ik verbaas me erover dat je op sommige rondjes zo snel de kilometers weg tikt, en op andere rondjes de kilometers maar traag voorbij ziet glijden. Maar voorlopig allemaal prima. Liep ik nou eergisteren 37 km? Daar merk ik dus echt niets van.

Overigens probeerde ik de schoen deze keer met een dunner zooltje rechts, maar dat is geen oplossing en loopt niet lekker. Ik ga dus maar rommelen met andere sokken want een halve maat groter lijkt ook helemaal geen oplossing omdat je dan in het begin (zonder gezwollen voeten) enorm gaat schuiven denk ik.

Ik ben alweer bijna bij het bruggetje en sla linksaf. Wat gaat het snel vandaag! Ik verveel me geen moment, misschien doordat ik zo aan het experimenteren ben met ademhaling en cadans. Ik weet het niet, maar ik hoef nog maar een klein stukje. Even rustig het klimmetje na de brug en ik besluit rechtsaf te slaan zodat ik weer op de baan terecht kom voor het allerlaatste stukje. Geen fietsers en geen honden hoop ik!

Maar ik kom bedrogen uit. Net als ik heerlijk met de laatste 500 meter bezig ben op de bovenbaan, komt er vanaf de onderste baan (!) een drentse patrijs op ons afgerend. Die man en hond ken ik, want die hond valt ook altijd fietsers lastig. Ik heb het daar zelfs een keer met die eigenaar over gehad toen ik hem hier tegen kwam. Maar helaas, de hond heeft niets geleerd en blijft als een idioot om ons heen springen. Woef doet alsof ze hem niet ziet maar ik moet dus oppassen dat ik niet over die springerd struikel en wederom gaat mijn HF omhoog. Jammer maar helaas. Met hardlopen heeft die stijging niet veel te maken en ik ben blij dat ik toch kan afklokken. Misschien had ik nog lekker even door moeten sukkelen toen die stomme hond eenmaal weg was, maar ik wilde nu eenmaal deze afstand lopen. Die paar extra slagen is dan jammer.

Maar het is toch zonde, want zulke dingen vertekenen dus een beetje het beeld als je echt op HF wilt lopen.

In ieder geval ben ik tevreden. Het liep lekker, ik ben totaal niet vermoeid zo op MAF en de gemiddelde tijd is goed. Iets sneller dan vorige week, maar toen was het ook warmer dus dat is niet zo gek. Maar als ik deze basis kan uitbreiden naar langere afstanden zou dat mooi zijn. Komt tijd komt raad, rustig aan maar!

Ik maak tijdens de cooldown nog een foto van waf in het zonnetje. Het is inmiddels best warm maar ik heb nergens last van eigenlijk.

klik voor groot

We moeten nog een klein stukje naar de auto en daar krijgt ze lekker water. Deze keer zie ik geen reden om haar in het water te laten om af te koelen. Zo warm is het nou ook weer niet en ze kan er alleen maar stijf van worden!

klik voor groot

Op naar de volgende training. Weer een mixed interval, deze keer met kortere break dus ik ga me weer keurig aan de tempo’s houden!

Gegevens:

* 16,8 km
* temp 16

sep 93 km – 2014 totaal 2.125 km