20.01.2018 – veluwe – 12,5 km

Eergisteren waaide het als een gek. De westerstorm heeft heel wat schade aangericht in de tuin helaas en vandaag wordt daar hard aan gewerkt door de bomenman. Aanvankelijk wilden we alles langs het hek laten leggen maar uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om alles later in de week te versnipperen met een professionele snipperaar die gehuurd gaat worden. Ik geloof dat dat grapje 200 euro aan huur kost voor een dag dus dat is niet kinderachtig. We gaan dus later vandaag alles dat nog niet klein is gezaagd op stapels bij elkaar leggen zodat het vrijdag allemaal weggewerkt kan worden. Dat is nog wel even een klus maar als het lukt, is er veel weg uit het bos en ziet alles er weer wat beter uit. De oude eigenaren hebben ook enorm veel achterstallig onderhoud laten liggen. Zo viel ook de verwarming eergisteren uit na de run. Het was ineens heel koud in huis en warm water was er natuurlijk ook niet. Het heeft even geduurd maar uiteindelijk werd dat gisteren (tijdelijk) verholpen. Zo blijven we leuk bezig met alle damage control in en rond het huis.

Maar uiteindelijk lukt het vandaag ook om weer een rondje te gaan lopen. S. gaat boodschappen doen, ik ga lopen met wafje en straks gaan we dus die takken doen samen…… We gaan gauw op weg en ik ben benieuwd hoe het bos eruit ziet eigenlijk. Dat valt enorm tegen. Onze oprit is inmiddels weer schoon geblazen. Er lag een dik tapijt van groene takjes en topjes uit de bomen. Verderop in het bos aan de overkant liggen overal bomen. Ook over het pad waar we hebben gelopen tijdens de storm. Toch wel even iets om over na te denken want het is echt gigantisch wat er overal ligt.

Klik voor groot

Het is een treurig gezicht ook. Ik sprak er even over met een boswachter op de fiets. Vooral bij de delen waar actief gekapt is, ligt veel om. Laat de bomen toch met rust. Helemaal eens. Daar hebben ze op Hitland ook een gewoonte van gemaakt. Kappen en de bomen te vrij zetten zodat ze omvielen bij het eerste beste windje. Nu was het eergisteren geen windje maar een echte storm maar toch.

Gelukkig had ik wafje aan haar nieuwe riempje vast toen ik de boswachter tegen kwam. Het is op zich een prima ding maar aan de andere kant ook weer een onding. Het dunne lijntje krult als een gek en laat ook te snel los. Misschien werkt het beter als ze een tuigje om heeft zodat ze niet steeds tegen het koordje aantikt met haar voorpoot. Geen idee maar op een gegeven moment had ik er genoeg van.

klik voor groot


Door de bomen die overal over de weg liggen, kan er toch geen wagen rijden dus ik laat woefje los. Ze kijkt meteen blij en loopt voor me uit. Veel leuker natuurlijk. Ik maak er een mooie ronde van vandaag en na ruim 12,5 km staan we weer voor de deur. Nu gauw wat arbeid in ht bos verrichten. Morgen kunnen we misschien wel een rondje fietsen als het weer een beetje meewerkt.

gegevens:

* 12,5 km
* 4 graden

januari 52 km – 2018 totaal 52 km