22.01.2018 – veluwe – 9 km

Gisteren hebben we in de tuin gerommeld en klusjes gedaan. Dat schoot best op en zo komen we uiteindelijk vast en zeker door onze lijst klussen heen. In de middag zijn we gaan fietsen. Na het fietsen nog wat in de tuin gewerkt en nieuwe Buxus geplant die ik had ontdekt tijdens mijn loopjes. S. had die al zagterdag uitgegraven bij de man die ze verkocht en vandaag gaan ze de grond al in. Ik ga de wortelstokken van de lelietjes planten en ik hoop maar dat alles aan zal slaan. Eigenlijk moeten de bollen er – veel te laat – nog in ook!

Vandaag is het weer een werkdag voor S. en ga ik een stukje lopen met wafje. Het is droog en er is geen wind dus niets houdt ons eigenlijk tegen behalve de klusjes op het bord. Meteen als we het hek uit zijn bel ik de energie maatschappij om te afspraak met de monteur af te zeggen. Dat had ik vrijdag al gedaan maar ik kreeg een SMS dat er iemand zou komen. De goede man aan de telefoon kon er helemaal niets over terug vinden dus er werkt daar echt niets goed. Maar ik mag al 1 dingetje afstrepen van het bord als we terug komen. We lopen eerst weer verder door het bos aan de overkant. Ik loop nog elke keer de verkeerde kant op maar uiteindelijk zal ik het er vast gaan herkennen allemaal. Ik zie dat de bomen die over het pad lagen alweer zijn weggezaagd. Dat hebben ze snel gedaan.

klik voor groot

Daarna steken we het spoor over en lopen nu tussen de snelweg en het spoor verder. Daar kan wafje lekker loslopen dus dat is leuker voor haar. Ik wil vandaag eigenlijk niet langs het hek lopen maar verderop ook het stuk tussen snelweg en spoor proberen. Daar was ik nog niet eerder en ik ben benieuwd hoe dat is eigenlijk. Ook daar kan ze loslopen.

klik voor groot

Tot mijn verrassing zie ik ineens de achterkant van ons huis. Je kunt het niet echt goed zien, maar ik mis daar toch echt wel een boom. Ik ga daar dus meteen werk van maken. We wilden daar al wat hebben maar ik zie nu dat het ook om een andere reden zou moeten. Nooit geweten en zo zie je dus nog eens wat.

Ik kan helemaal doorlopen tot de Klaren weg zoals ik ook al dacht en loop daarna over de weg weer naar huis. Het hele stuk kan woef dus lekker loslopen op dit rondje. Wel vrij veel lawaai natuurlijk en dat is jammer.

Als ik langs de man loop waar S. de Buxus heeft uitgegraven die we al geplant hebben, ga iok even praten over de Hulst die er staat en ook eventueel weg kan. Ik heb geen idee of die grote dingen verplant kunnen worden maar misschien is het de moeite waard om te proberen. Ik maak foto’s en ga deze straks naar de bomenman sturen die vrijdag komt om alle bomen te versnipperen. Wie weet! Mooi zijn ze wel in ieder geval.

klik voor groot

Na ruim 9 km staan we weer voor de deur. Het is niet erg ver vandaag maar het duurt allemaal aanzienlijk langer hier. Op naar de volgende run.

gegevens:

* 9 km
* 7 graden

januari 61km – 2018 totaal 61 km