18.01.2018 – veluwe – 6 km

Gisteren was een rare dag waar alles anders liep dan gepland. Ik ben eerst gaan lopen, daarna heb ik inderdaad – veel later dan gepland – in de sauna gezeten. Dat was heerlijk. Maar helaas zat ik daarna vast aan mijn buurman die ruim 2 uur binnen aan de keukentafel zat omdat hij het huis niet in kon. Niet leuk en er gebeurde dus weinig die middag. Echt vervelend. Maar goed, vandaag gaan we op pad voor een runnetje. Helaas staat er een keiharde wester storm. Ik weet eigenlijk niet of het wel verantwoord is om te lopen hier met al die bomen. In Hitland had ik daar weinig last van omdat er geen hoge bomen stonden. Ik hoop maar dat er niets in de tuin omvalt.

Ik loop eerst door het bos aan de overkant en daar vind ik het al behoorlijk kraken eigenlijk. Door de harde wind hoor je ook nog eens niets. Ga ik terug? Ik loop nog een stukje verder en steek het spoor over. Later op de dag zullen alle treinen zelfs gestaakt worden. Wel lekker rustig overigens ook al duurt het een hele tijd voordat ik in de gaten heb dat er geen treinen meer rijden achter het huis.

Ik loop over het pad aan de andere kant van het spoor weer terug naar de weg en steek daar de weg over. Ik word bijna gezandstraald als we langs de zandverstuiving komen. Wat een hoop zand!

Klik voor groot

Via het pad langs het hek loop ik naar de Klarenweg. Maar eigenlijk voelt het niet goed en ik maak flink vaart om op te schieten. Als ik eindelijk op de verharde weg ben, waai ik bijna weg vanwege de harde westenwind die me omver probeert te blazen. In het bos heb je weliswaar weinig last van de wind maar is het wel gevaarlijk. Ik ben blij als we weer thuis zijn.

Later op de dag ga ik stoelen ruimen die weg waaiden en neem de schade op. Die is aanzienlijk helaas maar gelukkig komt aanstaande zaterdag de bomen man hier nog de schade van de sneeuw wegwerken. Er is dus inmiddels het een en ander bijgekomen helaas.

Klik voor groot


gegevens:

* 6 km
* 4 graden

januari 39 km – 2018 totaal 39 km