Dagelijks archief: januari 30, 2018

30.01.2018 – veluwe – 12 km

Gisteren hebben we een mooi rondje gelopen en ook vandaag gaan we weer op pad. Het is namelijk prachtig weer en we worden echt naar buiten gezogen om wat te gaan doen. Ik loop eerst weer via het bos aan de overkant maar sla bij het spoor niet rechtsaf maar linksaf richting Nunspeet en Elspeet. Dat deed ik eerder en dat was toen erg fraai. Ik weet nu ongeveer hoe ik moet lopen maar omdat ik nu de route volg van de Hulshorsterbosrand route, zit ik al gauw toch op een ander pad en moet ik af en toe kijken waar ik heen ga. Ik wil namelijk niet naar Nunspeet maar naar de rotonde waar ik weer de snelweg over kan steken en uiteindelijk weer rechtsaf kan richting het bos en de heide. Dat kost dus weer tijd en de omgevallen bomen die nog overal liggen, kosten me ook tijd.

klik voor groot

Het is echt heerlijk zacht en droog weer dus het maakt me niet zoveel uit waar we terecht komen verder. Bij de rotonde steek ik over en daarna sla ik rechtsaf. De vorige keer bleef ik dichtbij het hek lopen maar nu sla ik linksaf. Verder weg dus als het ware. Nieuw stukje ontdekken. En dat is weer erg fraai. Het eerste stuk is lekker open en dat is met mooi weer zoals vandaag echt genieten.

klik voor groot

Ik heb woef overal netjes aan de riem maar op gezette stukjes laat ik haar heel even los zodat ze kan plassen en snuffelen. Dat vindt ze wel leuk geloof ik maar ze komt elke keer weer braaf aanlopen om het riempje over haar kopje te laten doen. Blijkbaar vindt ze dat ook wel OK. Ook hier zie ik weer bijna de hele tijd de route bordjes van de bosrand route. Toch eens kijken waar die nu werkelijk loopt zodat ik die misschien eens echt kan volgen als het een rondje is tenminste.

klik voor groot

Ik moet overigens in het bos wel heel erg zoeken en ik ben dus weer super traag. Geen probleem vandaag. Ik hoef nergens heen en het weer is geweldig. Het lijkt wel lente. Uiteindelijk loop ik weer op redelijk bekend terrein maar ik ben verrast als ik uiteindelijk op het pad terecht kom waar ik gisteren ook liep. Eens kijken of ik dan nu wel het pad kan vinden. In ieder geval zie ik dat het pad een beetje meer naar links aanhoudt over de zandvlakte. Niet echt beloopbaar maar wel mooi. Daarna zie ik een ander pad en dat neem ik terug naar de Klarenweg zodat ik langs het hek het laatste stukje weer kan lopen met wafje.

klik voor groot


Het laatste stukje is enorm vermoeiend. Ik krijg mijn poten nauwelijks meer normaal op en van de grond en ik scheld op de wortels die uitsteken, de heuveltjes en het lawaai van de snelweg. Grappig dat als je moe bent dat alles dan irriteert. Maar uiteindelijk komen we weer bij het uitzichtspunt uit. Daar ga ik gewoon even op een bankje zitten in het zonnetje. Woefje houdt alles goed in de gaten en kijkt tegen de zon in naar beneden. Zij is niet moe en wil nog wel een stukje verder. Ongelooflijk. Morgen wordt ze 12 maar ze loopt nog steeds heerlijk mee. Gelukkig maar.

klik voor groot

Ik maak nog een laatste kiekje van de omgeving en daarna gaan we maar eens naar huis. We hebben ruim 12 km gelopen maar dat voelt hier echt als een wereldreis.

klik voor groot

gegevens:

* 12 km
* 10 graden

januari 115 km – 2018 totaal 115 km