24.01.2018 – hierden – 11 km

Gisteren heb ik een rondje van 50 km gefietst rond het Veluwemeer. Dat was leuk maar aan de noordzijde van het meer had ik wind tegen en dat was heel zwaar. Maar uiteindelijk kwam ik natuurlijk gewoon weer in Harderwijk en ook weer thuis. Vandaag dus weer een rondje met wafje met de benenwagen.

Ik heb even geen zin in het bos en het zand en maak een rondje vanaf het hotel waar ik in augustus ook een rondje liep. Ik verleng het rondje nog een beetje door over de weg door te lopen en daar wat paden te nemen. Ik zie wel waar ik uitkom en hoe dat loopt. Al gauw zijn waf en ik op weg. Eerst met de auto een klein stukje rijden en na ruim 5 minuten staan we op de parkeerplaats van het hotel. Mag vast niet wat ik doe maar het is groot genoeg zullen we maar zeggen. Ik loop terug naar de weg, loop een stukje langs de weg en sla rechtsaf het pad op. Daar laat ik wafje meteen lekker los. Vanaf daar zou ik ook linksaf een park in kunnen maar ik kies voor rechtdoor en zal dus straks door Bloemkampen lopen waar ik de vorige keer het ijsvogeltje zag.

klik voor groot

Het is allemaal vrij modderig. Niet echt prettig lopen en zeker niet met mijn wegschoenen die ik vandaag weer eens aan heb. Maar het is nergens glad, alleen wat modderig. Bloemkampen is echter een ramp. Totaal overwoekerd en overal liggen takken en bomen over het pad. Ik zie ineens dat ook het zuid en zee rondje (ofzoiets) hieroverheen loopt dus dat zouden ze dan wel eens wat beter mogen onderhouden zou je denken. Uiteindelijk doe ik er dus veel langer over dan gepland en gehoopt maar we komen weer uit op het fietspad aan het einde. Daar kan ik dan weer wat normaler gaan hardlopen.

klik voor groot

Ik loop verder over de weg en woef kan overal lekker los lopen. Het is rustig en ze blijft goed bij me. Maar zo kan ze wel even wat beter snuffelen en haar eigen tempo bepalen. Ik loop nu richting het kleine tuincentrum en als ik daar langs loop, zie ik dat ze viooltjes verkopen. Dat is leuk want daar was ik al voor op pad maar kon ze niet krijgen. Vanmiddag even halen als het kan maar eerst wil ik de bollen erin zetten en dan pas de viooltjes. Genoeg te doen dus.

Na het tuincentrum steek ik de weg over en neem een B-weg. Ik kijk even op de kaart of het echt klopt maar het lijkt een weg dus lopen we door. Ik loop ergens bijna verkeerd omdat ik de rode bordjes van de andere route blijf volgen maar gelukkig zie ik net op tijd dat ik niet linksaf maar rechtsaf moet. Misschien een volgende keer die rode route eens proberen. Ik vraag me af waar ik eigenlijk ben. Ik hoor de snelweg en als ik nog eens goed kijk, zie ik een huis dat ik herken van Funda en van eerdere rondjes. Dat is Onder de Bos en ineens herken ik het pad ook waar ik nu op loop. Dat is het pad waar ik een keer in tegengestelde richting op liep toen ik vanaf de heide kwam. Ik kijk op de kaart en zie dat ik dus helemaal niet vanaf het hotel hoef te starten maar ook gewoon vanaf huis hierheen kan lopen. Toch nog eens goed kijken. Zo leer ik het vast nog wel eens. Ik sla rechtsaf deze keer (en niet linksaf naar huis) en loop weer richting knooppunt 54 waar ik nu al vaker ben geweest. Toch loop ik niet door want ik zie ineens een bospad waar ik ook overheen kan lopen. Dat neem ik en woefje poseert voor een kiekje.

klik voor groot

Ik kom nu recht tegenover landgoed Hulshorst uit. Ik kijk op de kaart maar besluit de route te volgen die ik nu eenmaal had gemaakt voor vandaag. Volgende keer weer wat anders proberen. Zo is er wel veel te ontdekken en te lopen in de buurt, dat blijkt maar weer. Na 11 km staan we weer bij de auto.

gegevens:

* 11 km
* 12 graden

januari 73 km – 2018 totaal 73 km