Dagelijks archief: augustus 7, 2012

07.08.2012 – spanje route 5 – totaal 10,5 km

**07.08.2012 – spanje route 5 – totaal 10,5 km**

Het laatste rondje met Ztje vandaag. Ik heb haar al om 5 uur eten gegeven vanmorgen, zodat ik rond 7 uur zou kunnen vertrekken. Het waaide behoorlijk en er waren wolken die de ergste zon een beetje tegenhielden. Maar het was vreselijk vochtig en benauwd merkte ik al snel. Toen ik aankwam in het dorpje, ontmoette ik twee Belgen die ook gingen lopen. Ik was ze zondag ook al tegen gekomen en we raakten even aan de praat. Zij liepen samen 6 km, richting het dorp en weer terug, zoals ik op 22 en 27 juli had gedaan, maar dan zonder het rondje om de kerk vooraf. Grappig genoeg gingen zij ergens anders ‘naar boven’ maar die weg heb ik nooit gevonden. Op hun beurt wisten ze weer niet van het mooie rondje langs het kerkje. Tot mijn verrassing kwam ik ze pas weer tegen tijdens mijn derde rondje. Dat betekende dus dat ik toch sneller liep dan zij, want ik had eerst Ztje laten plassen voordat ik begon en had er al 6 km opzitten toen ik ze weer tegen kwam. Dat geeft deze slome toch weer wat moed dat het nog langzamer kan.

klik voor groot

Het rondje viel me best zwaar vanwege de warmte. Ik was van plan om op deze laatste dag 4 rondjes te doen, want ik deed eerder natuurlijk al 2 en 3 rondjes in dit gebied zodat ik weer even boven de 10 km uit zou komen. Lekker op mijn gemakje moest dat toch wel kunnen :-) Dat kon ook wel maar tijdens het derde rondje moest ik – schaam – toch even een stukje wandelen want ik had het erg warm en die heuveltjes hakken er toch wel in. Maar het was een goede training en het vierde rondje ging daarna zonder enig probleem. Beessie deed het ook wel goed, maar had het natuurlijk wel vrij warm.

Overigens liep ik op al mijn rondjes buiten met de Nathan zak en dat was super. Ondanks de warmte nergens last van gehad. Onderweg vrije keuze om wel of niet te drinken en ik kon zelfs heel gemakkelijk zonder bakje de hond wat water geven of over haar koppie sprenkelen. Geen nare schuifplekken of iets dergelijks. Ideaal.

Ik vind het overigens nog steeds bijzonder om daar te lopen. In 2009 was ik ook in spanje en heb ik veel gezwommen. Omdat ik aan het afvallen was, besloot ik in dat jaar na thuiskomst op de loopband te gaan wandelen. Steeds wandelde ik 10 km op de band en ineens besloot ik Evy Start 2 Run te gaan doen waar ik dus niets van kon. Maar na maanden ploeteren en klooien, lukt het me dan toch en rondde ik het programma af. Nu – 3 jaar later – hobbel ik dus vrolijk met mijn hondje daar rond en klauter ik tegen heuvels op en heb daarbij nog erg veel plezier ook.

De afgelopen twee maanden heb ik het rustig aan gedaan en mijn maandtotaal over juni en juli was dus erg laag. De start van augustus is mogelijk nog erger want de teller staat pas op 25 km, maar dat zal de komende weken rap omhoog gaan met de training voor de Great North Run, want over minder dan 6 weken ga ik alweer een HM lopen. Wie had dat gedacht! Ook al zal ik dus nog beter de HR in de gaten moeten houden tijdens training en al helemaal tijdens runs, het gaat voorlopig nog allemaal prima. Een echte snelle jelle zal ik nooit worden met mijn ‘probleempjes’ maar ik doe het toch maar! Vandaar dat ik het toch wel bijzonder vond zo om hier te lopen. In 2010 hobbelde ik nog heel langzaam rond dat bewuste kerkje na de pacemakerwissel die niet helemaal lekker was gegaan. Rustig voorwaarts! Vanaf donderdag weer in Nederland verder trainen.

Vanmiddag overigens een afspraak bij de neuroloog met de definitieve uitslag. Is het nou echt een uitzaaiing? Morgen zal ik naar huis vliegen, enkele dagen later dan gepland.

Gegevens:

* totaal 10,5 km
* temp 25
* gem HR 139

rondje in google earth openen

aug 25 km – 2012 totaal 1.325 km