Dagelijks archief: augustus 18, 2012

18.08.2012 – week 2 dag 3 – 55 min DL 75% HR max – totaal 10,5 km

**18.08.2012 – week 2 dag 3 – 55 min DL 75% HR max – totaal 10,5 km**

Vandaag maar extra vroeg vertrokken dus om 6.20 liepen Ztje en ik al door het natuurgebied. De weg langs het gebied is dit weekend afgesloten, maar de golfbaan is wel te bereiken en tot mijn verrassing stonden daar al verkeersregelaars. ‘Controleren of u wel naar de golfbaan gaat’. Ik vond dat wat vreemd, maar toen ik terug kwam na de loop, bleken veel mensen toch echt om te moeten keren. Niks golfbaan dus blijkbaar. Waarom rijden mensen dan slingerend door de paaltjes en zien ze de borden niet? Er stonden overal paaltjes met een klein bordje ‘golfbaan bereikbaar’ maar toch duidelijk dat de weg verder was afgesloten…..

Nou ja hoe het ook zij, ik kon starten en het was nog heerlijk stil en rustig in het natuurgebied. Geen hondjes en geen fietsers op een enkele vogelaar na. Helaas werd er wel gejaagd en op een gegeven moment sprong ik bijna letterlijk een meter de lucht in toen er vlak naast me in het riet kennelijk een eikel aan het schieten was. Arme eenden.

De loop ging verder wel goed. Eerst lekker warm hobbelen. De zon was er nog niet. Ik luisterde naar de geluiden van het natuurgebied dat langzaam wakker werd. Eendjes die geluiden maakten en nog steeds flink wat jonkies her en der van de tweede nestjes. De ijsvogeltjes zijn weg maar hebben twee nestjes gehad dus dat was goed nieuws. Een dode mol ligt op de weg. Dat blijven toch grappige diertjes met die kolenschopjes. Ik heb ze helaas in de tuin maar zo ver weg van mijn eigen tuin zijn ze wel leuk (levend dan). Verder geen bijzondere vogels deze keer. De ooievaars laten zich niet zien en ik word niet verrast met een purperreiger. Jammer. Wel wat weidevogels en dat is leuk. Als ik over het parkeerterrein loop, roepen de werkmensen die aan de weg aan het werk zijn dat de hond me maar nauwelijks kan bijhouden. Ha! Ze moeten eens weten. Ztje vindt dit maar sukkelen (is het ook) en loopt inderdaad vlak achter me op een sukkeldrafje. Als ze even versnelt is ze me zo voorbij en bovendien heeft ze nog een galop ook! Na de eerste slinger loop ik nog richting het ouder deel en weer terug. Ik weet inmiddels precies hoe ver de stukken zijn en kan dus uitrekenen hoe ik moet lopen om weer binnen de tijd terug te zijn. Makkelijk! Ik zie een eenzame loper in de verte met een wit shirt. Tot mijn verrassing komt de gode man steeds dichterbij en haal ik hem uiteindelijk in. Hij is duidelijk ook bezig met een rustige duurloop als ik naar het tempo kijk, maar hij hijgt verschrikkelijk en ziet er niet uit. Tandje terug zou ik zeggen maar dat moet hij zelf maar weten. Al snel ben ik alweer op de terugweg en is de training weer gedaan. Het voelt goed. Wat bijzonder toch dat ik zo kan hobbelen en kan genieten van de opkomende zon en de natuur. Heerlijk!

De temperatuur was prima te doen, beetje vochtig en klam en geen wind dus echt lekker was het niet. De Kinvara schoentjes liepen weer prima maar ik had natuurlijk eigenlijk vandaag op de Brooks moeten lopen om de zaterdag trainingen te kunnen vergelijken (voor zover dat uberhaupt kan). Vorige week liep ik dit rondje ietsje sneller op gelijke HR.

Ik liep weer op het RWR 6′/15″ maar sloeg tweemaal de W over. Had daar eigenlijk geen behoefte aan maar wilde het vandaag toch zo doen. Ztje vond het allemaal prima en sukkelde ook lekker met me mee.

Ik liep het rondje op 6.20 min/km met een gem HR van 147 (ietsje hoger heb ik aangehouden vanwege de temperatuur) en een cadans van 168 met een ademhaling weer van 3/3 en dat is prima. Het tempo zakte even terug bij het keerpunt op de parkeerplaats maar toen kon ik goed merken dat de cadans eruit ging en de ademhaling niet meer klopte, dus had ik het al snel weer allemaal in het gareel daarna. De erste kilometer was te langzaam, daar moet ik nog aan werken. Rustig beginnen is belangrijk maar te langzaam is ook niet goed.

Op naar de ronde van morgen, dan ga ik een uurtje eerder weg want dan staat er een 2 uur loopje op het schema. Even kijken wat Garmina nu weer uitspookte want ik liep weer 1.41 min/km op een gegeven moment en aan het einde was de cadans ook niet meer te zien. Batterijtje op van de footpod ofzo? Soms word ik echt niet goed van de techniek :-(

Gegevens:

* totaal 10,5 km
* temp 19
* HR gem 147
* cadans 168

aug 94 km – 2012 totaal 1.395 km