Dagelijks archief: augustus 12, 2012

12.08.2012 – week 1 dag 4 -100 min DL 70% max HR – totaal 16 km

**12.08.2012 – week 1 dag 4 -100 min DL 70% max HR – totaal 16 km**

Vandaag een rondje zonder de hond. Ik wilde vroeg vertrekken en zij eet rond 7 uur en kan natuurlijk niet meteen gaan meehobbelen daarna. Bovendien is het soms best even lekker om zonder de hond te lopen, omdat je toch op moet letten of alles goed gaat en je ook soms honden aantrekt die dan ineens voor je voeten gaan lopen. Bovendien kon ik vandaag dan eens een ander rondje proberen. Niet verkeerd als je ineens weer eens 100 minuten achter elkaar moet hobbelen op laag tempo.

Deze keer echt heel goed gekeken wat de bedoeling was van het schema voor vandaag zodat ik niet weer iets verkeerd zou doen. Gisteren maakte ik er een RWR loopje van zodat ik veel sneller liep dan het schema maar wel mooi in de HR zone bleef. Vandaag heb ik keurig 100 minuten gelopen op 70% van de max HR. Onderweg lette ik heel erg op mijn houding, ademhaling en cadans. De Kinvara 3 slofjes liepen best lekker, en lekkerder al dan afgelopen donderdag toen ik ze voor de eerste keer aan had. Toen liep ik zo vreselijk te sukkelen dat ik me afvroeg of het aan de schoenen lag (natuurlijk niet). Overigens denk ik wel dat ik de Brooks Pure Flow lekkerder vindt lopen. Dat zijn toch zulke heerlijke schoenen. Licht, prima pasvorm en snel. Maar een beetje afwisseling kan in ieder geval geen kwaad. De Kinvara 3 zijn wel erg opvallend met hun neon geel groene kleur.

Qua ademhaling heb ik weer enorm zitten experimenteren. 3 Stappen in en 3 uit, of 2 in en 6 uit, en allerlei andere ritmes. Ook meezingen met de muziek zodat ik helemaal niet meer op het ademhalings ritme lette probeerde ik en ondertussen loerde ik op mij horloge wat het effect was op de hartslag. Ben er nog steeds niet helemaal uit, want het ritme hangt natuurlijk ook direct samen met de cadans. Die hield ik rond de 166, een beetje laag natuurlijk maar op dit vreselijk trage tempo vind ik het erg moeilijk om ook nog eens een hoge cadans te houden. Ik had misschien toch – zoals ik wilde – de metronoom mee moeten nemen om te proberen hoe het voelde op 174 zoals ik eerder deed. Volgende keer dan maar.

Helemaal niet ontevreden dus over deze training. Het voelt nog steeds heel gek om op dit trage tempo te sukkelen. Klaas Lok zou zeggen dat je alleen maar traag wordt van ‘duurlopen’. Tsja, ook Klaas Lok probeerde ik vorig jaar al eens, en ik wil nu gewoon weer een andere trainingsprikkel dus doe nu weer dit schema even. Elke keer wat anders proberen en kijken hoe dat loopt en wat het effect is. Afwachten maar. Ik heb ook nog maar 5 weken tot de Great North Run en dit schema is precies 6 weken. Op naar week 2 dus.

Gegevens:

* totaal 16 km
* temp 16
* gem HR 138

rondje in google earth openen

aug 63 km – 2012 totaal 1.363 km