Dagelijks archief: augustus 25, 2012

weersvoorspelling great north run

**weersvoorspelling great north run**

Altijd leuk om even vooruit te kijken naar de voorspellingen. Tot nu toe zijn loopjes altijd te heet geweest voor de tijd van het jaar, maar het lijkt er nu toch echt op dat het de hele dag regent op 16 september als de great north run gaat plaatsvinden in Newcastle. Hum… dat was vorig jaar ook zo hoorde ik en dat loopt niet echt lekker. Vooral met een startvak van een kilometer, betekent dat dus al hele natte en zware schoenen voordat je vertrokken bent.

Morgen regent het ook flink volgens de voorspellingen, dus misschien moet ik eerst een half uurtje stil gaan staan voordat ik de 130 minuten loop ga doen. Ze zeggen toch dat je een wedstrijd zo goed mogelijk moet simuleren van te voren…. Nou nee, toch maar niet, maar leuk is het niet, want droog en koel weer zou natuurlijk top zijn!

25.08.2012 – week 3 dag 3 – 55 min DL 75% HR max – totaal 10 km

**25.08.2012 – week 3 dag 3 – 55 min DL 75% HR max – totaal 10 km**

Zelfde training als vorige week gedaan en het ging prima vandaag. Gek idee dat het vorige week nog zo ontzettend warm was dat ik heel vroeg moest vertrekken, en dat ik vandaag in twee plensbuien liep. Zo zie je maar. Omdat ik morgen op de Kinvara wil lopen, liep ik vandaag op de Pure Flow. Ik deed verder precies hetzelfde schema als vorige week, RWR 6′/15″ en gebruikte deze keer de metronoom op 170 ppm. Dat is dus langzamer dan afgelopen donderdag tijdens de tempoloop, maar ik kom nu op 170 ppm beter uit met de ademhaling tijdens deze rustige(re) loop. Ik denk dat ik iets te snel ging vanwege de regen, maar ik zie dat ik heel gelijkmatig gelopen heb dus dat is prima, maar ik moet toch wel een tandje terug eigenlijk voor deze training. Morgen dus echt goed op HR letten en niet naar de snelheid kijken tijdens de 130 minuten training. Ztje deed het ook prima, die hobbelt lekker mee en ik had deze trip geen last van hondjes onderweg. Na de eerste plensbui kwam het zonnetje er zachtjes doorheen en scheen mooi op de dampende weilanden. Dat is dan echt mooi en genieten, zeker als het nog heel stil is onderweg! Helaas nogmaals een harde bui onderweg gehad, maar eigenlijk merk je daar weinig van als je eenmaal aan het lopen bent. Als je maar droog kunt starten, vind ik het verder wel best. Inmiddels staan mijn schoenen ook weer lekker te drogen en ben ik ook weer opgewarmd na een lekker bad met Arnica olie. Wat willen we nog meer! Genieten in optima forma.

Overigens had ik nu voor de tweede keer de bloedvaten rond de laterale malleolus extra getaped en dat lijkt wel iets uit te maken. Ben benieuwd hoe het morgen aanvoelt na de langere training, maar dat is even afwachten. Ik ben altijd al blij als ik in de ochtend het gevecht met de compressiekousen en de compressiebroek weer gewonnen heb, zodat ik ook daadwerkelijk kan vertrekken voor de run! Op naar de training van morgen dan maar!

Gegevens:

* totaal 10 km
* temp 17

aug 146 km – 2012 totaal 1.447 km

23.08.2012 – week 3 dag 2 – 6 km TL (85% max HR) – totaal 10,5 km

**23.08.2012 – week 3 dag 2 – 6 km TL (85% max HR) – totaal 10,5 km**

Geen idee waaom dit postje is verdwenen maar dan alsnog maar ertussen gepropt. Raar!

Vorige week liep ik ook dit rondje rond de Rottemeren. Ik vind dit echt geen prettig rondje. Misschien doordat je niet meer ‘terug’ kunt als je eenmaal over het water bent, misschien doordat het een vrij lang stuk ‘rechtdoor’ is waarbij het soms ook een beetje op en neer loopt. Ik heb geen idee. Maar juist omdat het ‘temporondje’ niet al te makkelijk hoeft te gaan, besloot ik toch weer om (ook om te kunnen vergelijken tussen trainingen) daarheen te gaan voor de ronde van vandaag.

Deze keer vertrok ik met de metronoom vastgeklikt, want na de eerste paar kilometer rustig joggen vind ik het erg lastig om meteen een beetje op tempo te komen. Maar deze keer ging dat dus veel makkelijker en zette ik de metronoom op 172. Dat is natuurlijk nog steeds geen 180, maar zo langzaam een beetje hoger is voor mij prima. Het dwingt me in ieder geval ook om mooier te landen en doordat er op de heenweg een beetje wind stond, kon ik ook mooi experimenteren met ‘hellen’ en beter een horizontale beweging te maken en niet te veel verticaal op en neer te hobbelen. Volgens mij lukt het wel redelijk. Het voelde net wat lastiger dan ‘lekker’ en ik wil nog wel eens vergeten dat dat ook gewoon mag/moet tijdens een training. De dinsdag en donderdag training zijn nu eenmaal geen LSD-en dus dat voelt ook anders. Overigens was de HR mooi laag, en lager dan vorige week ondanks dat ik iets sneller liep dan vorige week (5.56 min/km deze keer) en op een hogere cadans. Ik zie wel de HR langzaam oplopen, maar dat is niet verwonderlijk want het tempo ging langzaam omhoog naar de laatste kilometer en ook het zonnetje kwam al tevoorschijn.

Het viel me dus helemaal niet tegen deze keer, want vanmorgen had ik erg veel moeite om te vertrekken en te starten. Dat zegt dus blijkbaar ook niet alles. Op naar de volgende training dan maar.

Gegevens:

* totaal 10,5 km
* temp 19
* HR gem tijdens TL 153
* cadans tijdens TL 172 (met metronoom)
* tempo 5.56 min/km tijdens TL

aug 135 km – 2012 totaal 1.436 km