Dagelijks archief: augustus 16, 2012

16.08.2012 – week 2 dag 2 – 6 km TL 85% max HR – totaal 10,5 km

16.08.2012 – week 2 dag 2 – 6 km TL 85% max HR – totaal 10,5 km

Vandaag startte ik al voor 7 uur met mijn rondje rond de Rottemeren. Daarvoor moet ik eerst een klein stukje rijden, maar aangezien ik ongeveer 10 a 11 km wilde lopen volgens het schema, leek me het wel een goed idee om daar lekker te gaan lopen omdat die afstand precies klopt. Ik heb een ontzettende hekel aan het rondje, en ik heb geen idee waarom. In 2011 maakte ik daar leuke foto’s op een mooie dag in februari en onderstaande foto is ook van 2011.

Ik vind het wel wonderlijk dat ik in februari 2012 ook een rondje rond de plassen liep en toen een langere tempoloop deed op mijn gemakje. Ik heb geen idee of ik nu ook gewoon nog lekker door had kunnen lopen op dit tempo. Ik was op zich wel blij dat ik lekker kon stoppen na de 6 km TL want toen had ik de eerste 9 kilometertjes er alweer op. Ik vind het nog steeds lastig om eerst een paar kilometer rustig warm te joggen en daarna dan te starten met de tempoloop. Mijn begin kilometer was dus ook veel te traag en hoewel ik uiteindelijk dus op 5.58 min/km uitkwam, moest ik mijn slakwerk van het eerste stukje dus goedmaken met een hoger tempo. Niet handig want een beetje gelijkmatig lopen kan ook geen kwaad. Tempogevoel is er gewoon totaal uit, daar zal ik echt aan moeten werken.

Cadans lag bijna op 170 en dat is niet zo slecht, de ademhaling die ik daarbij had vandaag was 3/3 en daar loop ik bijna nooit mee. Meestal is het 2/4 of iets dergelijks maar dit was ook wel weer aardig om te proberen en het houdt wel het ritme er een beetje in.

Zaterdag weer een training en zondag bijna 2 uur dus dan zal ik echt vroeg moeten vertrekken gezien de weersvoorspellingen. Ztje gaat dan niet mee (om de dag lijkt me prima en 2 uur sukkelen is natuurlijk ook niks aan). En dan zit week 2 er alweer op en komt de run op 16 september nog dichterbij. Over 4 weken al! Ben benieuwd of ik nog ergens een ‘vorm’ kan vinden voor die tijd maar voorlopig ga ik rustig door met mijn schema en bouw weer rustig op.

Gegevens:

* totaal 10,5 km
* temp 19

rondje in google earth openen

aug 84 km – 2012 totaal 1.385 km