Dagelijks archief: februari 13, 2012

13.02.2012 – seahouses countryroads

**13.02.2012 – seahouses countryroads**

Vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer een rondje rond de cottage gedaan over de weg en zonder Ztje. Dat is een kort rondje (7 km) maar behoorlijk op en neer en met de wind van vandaag dus een goede training tussendoor voor een tempo rondje. Het was heerlijk weer, een schitterend zonnetje, een blauwe lucht alleen dus met behoorlijk wat wind.

De cadans lag de hele route gemiddeld op 168, de hartslag bleef mooi laag maar ik had wel wat moeite om mijn ademhaling zo mooi regelmatig en op de pas te krijgen als me normaal lukt. Het lag volgens mij niet aan de wind, maar meer aan mijn ‘zware gevoel’ simpelweg door het eten van gisteren (teveel) en de kaas van vanmorgen. Inmiddels weet ik heel goed wat wel en niet werkt qua voeding en welk gevoel het oproept tijdens het lopen. Best handig.

Omdat het een temporondje zou moeten zijn (na de lange duurloop van eergisteren en het andere gesukkel over het strand op wisselende snelheden naar gelang de ondergrond en de wind) heb ik wel een beetje geprobeerd om door te lopen zonder dat het niet fijn meer zou aanvoelen. En dat lukte ondanks de wind en de volle buik toch nog aardig want ik liep dit rondje in de snelste tijd tot nu toe. Niet echt belangrijk, maar op zich wel leuk om te zien dat er nog progressie in zit en ik dus niet trager word in ieder geval!

Voor het eerst liep ik ook met de nieuwe FR 610 en dat was gaaf. Mooi beeld, fijne gegevens in beeld en makkelijk te bedienen. Een redelijk snelle GPS fix en na de run makkelijk uit te lezen ook. Moet nog wel wat dingen uitproberen en wijzigen maar het ziet er prima uit. Mooi ding ook, minder dik dan de knollerige 405 en iets lichter.

Ben wel erg benieuwd of deze wel netjes weer aangaat na een stopje. Bij de test van vandaag gingen beide horloges natuurlijk keurig tegelijkertijd weer aan na de stop.

Gegevens:

* totaal 7 km
* temp 9 graden

rondje in google earth openen

februari 83 km – 2012 totaal 283 km