Dagelijks archief: februari 5, 2012

05.02.2012 – bamburgh/budle bay/seahouses

05.02.2012 – bamburgh/budle bay/seahouses

Vandaag zo’n rondje waar alles lekker loopt. Het weer deed mee, de wind, de omgeving en alles wat ik onderweg zag en meemaakte was leuk. Alleen….. geen fototoestel. En dat was erg jammer. Ik wilde eerst een korter heen en weertje Seahouses/Bamburgh doen. Omdat ik nog steeds een beetje gebonden ben aan zachte ondergrond, moet ik vaker op het strand lopen dan ik eigenlijk zou willen, maar zeker met weer zoals vandaag is dat geen straf. Maar terwijl ik de weg opdraaide, besloot ik te starten bij Bamburgh en eerst eens aan de andere kant te gaan lopen, richting Budle bay. Ik liep daar vorig jaar ook al, en liep toen over de weg weer terug naar Bamburgh. Dat zou vandaag zeker niet kunnen, maar een kort lusje daar om te kijken, dan richting seahouses terug leek me wel geschikt. Ik zou dan hetzij terug kunnen gaan over het strand met Ztje, hetzij haar terug kunnen brengen en zelf over de weg terug kunnen lopen.

Eerst geparkeerd, rondje door de duinen zodat Ztje kon plassen en richting de golfcourse gelopen. Daar naar beneden geglibberd over het pad en op het strand gekomen. Wat was het mooi! De zon scheen, er was niemand en het was super mooi laag water. Echt genieten en wat had ik graag een foto gemaakt ter herinnering!

Al gauw sukkelden we lekker over het strand dat wel goed aanvoelde. Overal konden we langs omdat het laag water was. Bij Budle Bay zakte ik alleen tot mijn enkels in het zachte zand en zijn we maar weer omgekeerd om richting Seahouses te lopen.

Bij de vuurtoren waren twee vogelaars aan het kijken in het veld en in het voorbijlopen riep ik of ze naar de hertjes keken (die ik even tevoren had zien staan in het veld). Nee, ze keken naar… een velduil! Dat was reden om te stoppen en terug te keren en al snel stond ik ook te turen door hun kijker en genoot van de velduil die niet al te ver van ons vandaag in het veld zat. Geweldig! Ik zag hier al een ransuil, velduil en een kerkuil. Verder een hermelijntje en een wezeltje. Dat soort dingen zijn echt de kadootjes van de dag!

Daarna richting kasteel en richting Seahouses. Er lag een dode zeehond op het strand, waarschijnlijk door het vreemde weer van gisteren. De eerste van dit seizoen. Vorig jaar lagen veel meer dode zeehonden op het strand. Onderweg kwam ik nog een kennis tegen op haar paard en toen ik bijna bij Seahouses was, kwam ze me alweer achterop gereden, keihard galopperend. Wel een fraai gezicht en ze was dus een stuk sneller op haar paard dan ik. Maar wel een grapppig idee dat we uiteindelijk hetzelfde stukje hadden afgelegd! Ik op mijn eigen twee benen, zij op haar paard.

Uiteindelijk in seahouses besloten toch over het strand terug te keren met Ztje. Dat zou ongeveer 15 km totaal dan worden en dat leek me prima voor vandaag. Had zonder enig probleem door kunnen lopen, maar dit was erg fijn zo. Op de terugweg goed gelet op cadans. Niet kijkend op mijn klokje maar gewoon lekker lopend en met een lekkere ademhaling, kleine stappen landend onder het lichaam en niet ervoor, rechtop etc. Nu zie ik dat ik op het strand met een cadans van 166 bpm heb gelopen dat is toch niet slecht voor een strandondergrond. Het liep ook prima, ben totaal niet moe en heb nergens last van.

Op naar de volgende run en toch maar altijd een camera meenemen, ook al loop ik op een vast en bekend stukje. Je weet maar nooit!

Gegevens:

* totaal 15 km
* temp 6 graden

rondje in google earth openen

februari 35 km – 2012 totaal 235 km