Dagelijks archief: februari 16, 2012

16.02.2012 – seahouses countryroads

16.02.2012 – seahouses countryroads

Vandaag weer een ommetje met Ztje gemaakt. Het was lekker weer en omdat ze toch naar buiten moet, dan maar lekker lopen want dat kost mij veel minder energie. Het begin ging voor geen meter. Ik sleepte voor mijn gevoel alles wat ik de afgelopen dagen gegeten heb achter me aan, alsof ik met een kratje bier op sleeptouw aan het lopen was. Heel vervelend maar eigen schuld. Ik kreeg mijn ademhaling ook niet netjes mee en al helemaal niet toen een boer ergens dingen aan het verbranden was en ik ineens door de rook liep. Ik heb dus maar mijn jasje voor mijn mond gehouden want ik ga niet in een klap verpesten wat ik probeer op te bouwen hier met wat schone lucht natuurlijk.

Toen ik rechtsaf sloeg richting de zee, stond er ineens een schaap midden op de weg. Zijn weidegenootjes stonden braaf aan de goede kant van het hek te loeren en ik stond dus meteen stil. Zou ik doorrennen? Dan zou ik misschien het schaap de weg op jagen voor me uit. Terugkeren? Ik keek om me heen maar zag nergens een hek openstaan en aangezien schapen niet springen, snapte ik niet hoe dat beest ineens zo op de weg kon staan. Ztje is een slechte Border Collie maar zou het dier verder niets doen, maar dat zou het schaap niet weten. Ik besloot toch maar door te gaan in de hoop dat hij zou stoppen en in ieder geval op de weg zou blijven waar hij rondkuierde. Tot mijn stomme verbazing rende hij even voor me uit om vervolgens ergens dooor het hek te kruipen. Even was ik bang dat hij vast zou komen te zitten maar niets van dat alles, hij (nou ja ‘zij’ natuurlijk) liep gewoon door op het weiland. Ik snapte er niets van, want er zat geen gat in het hek maar toch kon het schaap erdoorheen. En nee: dat kratje bier dat ik meesleepte had ik niet opgedronken voor de loop, het was een echt schaap. Nou ja, eind goed al goed en Ztje en ik konden weer door dieselen.

Grappig genoeg was de ronde net was sneller dan gisteren maar zo voelde het niet. In ieder geval weer lekker gelopen. Deze korte afstand zou ik iedere dag wel kunnen lopen denk ik. Voelt lekker. Ztje slaapt inmiddels al weer. Op naar de volgende run. Ik wil hier nog een lange run doen (zonder Ztje of deels zonder Ztje vanwege haar pootjes) en ik wil nog naar Holy Island maar niet tijdens mid term (vakantie week hier). Dat wordt dus nog even plannen.

Toch ben ik niet tevreden over hoe alles gaat qua lijf en longen. Moet nog eens even dubben wat ik daar aan kan veranderen.

Gegevens:

* totaal 7 km
* temp 13 graden

februari 96 km – 2012 totaal 296 km