Dagelijks archief: oktober 24, 2017

24.10.2017 – hitland – 16 km

Gisteren heb ik een soort wereldreis gemaakt met een enorme bus. Samen met een vriendin haalde ik de tuinmeubels op in Haaksbergen en bracht die naar het nieuwe huis. Daarna reden we weer naar huis (deels in de file). In de ochtend tekende ik nog even snel de voorlopige koopakte van het huis en daarna vertrok ik snel voor de trip. Om 9 uur was ik aan het rijden en om 20 uur stapte ik weer binnen. Redelijk moe maar wel voldaan. Het was hartstikke leuk om alles te zien wat we gekocht hadden en het stond ook heel goed bij de woning. Ik had ook een gezellige middag met A. die zo lief was om te helpen sjouwen.

Vandaag ga ik – ondanks het sjouw werk van gisteren – lekker op pad voor een rondje. Woefje heeft ook wel wat verdiend want ze was mee en was ontzettend lief. Ze hobbelt vrolijk voor me uit en geniet van het buiten zijn. Het miezert wel maar met de wind mee, heb je er weinig last van. Ik loop mijn bekende rondje met het lusje langs de koetjes. Daarna weer een extra lusje en vandaag ga ik voor het eerst in tijden nog verder richting de ooievaars. Daar ben ik lang niet geweest. Het is onwijs modderig maar dat kan me niet zoveel schelen. Woefje neemt een slokje uit een goed uitziende plas regenwater en kan er dus ook weer even tegen. Ik weet niet precies hoeveel extra afstand we nu lopen met dit lusje maar dat zie ik straks wel. Ik gok op 2 km extra dus dat wordt dan 15 km als ik straks ook weer de lange weg terug neem zoals ik de laatste tijd wel vaker doe. Woef sleept weer een een of andere graspol met zich mee. Prima hoor, sleep jij maar lekker wat mee.

Het lopen gaat prima. Ik bedenk heel wat dingen tijdens het lopen. Ik schrijf dat inmiddels ook meteen op. Zo bedacht ik tijdens een runnetje dat het verhuizen van aansluitingen niet helemaal zo kan als ik hoop omdat we niet op dezelfde dag aansluiten en afsluiten. Dat moet ik dus nog verder uitzoeken allemaal. Verder probeer ik ook lekker om me heen te kijken en te genieten van de natuur. Ik ga dit toch missen zo langs die IJssel hoewel ik er natuurlijk een heel mooi gebied voor terug ga krijgen. Ik ben benieuwd! Ik moet weer alle afstanden leren kennen en ook een aardig rondje ontdekken dat ik ‘altijd’ kan lopen en makkelijk kan uitbreiden als het lekker loopt zoals hier. Als ik bijna thuis ben, maak ik nog een extra lusje over de dijk. Ik loop langs het huis van het ene koppel dat een te laag bod uitbracht en moet aan ze denken. Zouden ze het jammer vinden?

In het parkje bij het huis maak ik nog een kiekje van woefje.

klik voor groot

Bij de deur maak ik nog een foto van de afstand en woef op de achtergrond. Ik ga deze run maar uploaden voor mijn doggyjog medaille van oktober. Ik dacht eigenlijk dat het om het maand totaal ging, en wilde wel eens bovenaan komen, maar het gaat gewoon om 1 run weet ik inmiddels. Dat is dan wel een stok achter de deur om een wat langere run te maken dan gebruikelijk. Best even geleden dat we 16 km liepen maar het ging prima. We hadden nog wel even verder gekund want woefje ging nog rondrennen ook in het parkje. Niet moe te krijgen momenteel.

klik voor groot

update in de middag hoorde ik van de makelaar dat er contact was geweest met dat koppel uit de buurt. Ze hadden spijt van het lage openingsbod en blijven graag op de lijst als het niet doorgaat met de huidige aspirant kopers

gegevens:

* 16 km
* 14 graden

oktober 146 km – 2017 totaal 2.346 km