Dagelijks archief: oktober 2, 2017

02.10.2017 – hitland – 10 km

Gisteren kwam het er weer niet van om te gaan lopen. Ik moet gewoon echt meteen vertrekken in de ochtend al is het maar voor een ukke rondje. Ik ben aan het studeren en dat kost tijd en dan heb ik aan het einde van de dag geen puf meer. Maar vandaag vertrek ik dus meteen voor het rondje met woefje. Het waait hard maar de temperatuur is goed en het is droog. Ik loop naar het natuurgebied vanaf huis omdat mijn auto nog steeds vol spullen voor de deur staat en daarna neem ik het extra lusje via de kalfjes. Ze staan dichtbij dus maak ik een foto van een van de kleintjes.

klik voor groot

Er is toch een stiertje en een vrouwtje en dat vrouwtje gaan ze houden. De oudste volwassen koe is inmiddels al 10 jaar dus jong bloed is welkom. Hoe ik dat allemaal weet? Niet veel later kom ik de eigenaar van de koeien tegen die een Rottweiler puppy aan het uitlaten is. En dat is voor woef een groot feest! Ik kom dus totaal tot stilstand en laat de hondjes even stoeien en rommelen samen. Ondertussen praat ik over de Hooglanders met de eigenaar.

klik voor groot


We wandelen daarna even een klein stukje samen op en daarna start ik mijn run weer. Ik word altijd blij als ik woef zo lief zie spelen met een puppy. Dat vindt ze meestal geweldig en aangezien die beestjes nog niet zo zwaar zijn, hoeft ze niet bang te zijn voor haar rug en gromt ze dus eigenlijk nooit. Ik loop naar de dijk en even wacht woefje af of ik misschien terug kom. Ik spreid mijn armen en roep in de wind. Ze hoort natuurlijk niks maar wie weet komt ze. En dat doet ze. Ze heeft blijkbaar even een gek halfuurtje want ze komt keihard aanrennen. Zo hard dat ze zichzelf bijna voorbij rent en als ze bij me is rent ze door en keert weer om en rent keihard weer terug en nog een keer weer richting de dijk. Ze moet er van hijgen als ze dan eindelijk rustig boven aan de dijk staat. Maf beest. Ze is echt zo fit en blij de laatste weken en daar word ik ook weer happy van natuurlijk.

klik voor groot

We hobbelen rustig verder over de dijk en lopen via het natuurgebied nog een extra lusje en gaan daarna terug naar huis. Na ruim 10 km staan we weer voor de deur. Op naar de volgende ronde.

gegevens:

* 10 km
* 15 graden

oktober 10 km – 2017 totaal 2.210 km