Dagelijks archief: juni 26, 2015

26.06.2015 – hitland – 15 km

**26.06.2015 – hitland – 15 km**

Vandaag is het weer lekker weer. Goede temperatuur, geen wind en redelijke vochtigheidsgraad. Ik vertrek ietsje vroeger dan gisteren en vandaag kom ik dus niemand tegen met honden. Heerlijk en dan loopt het daar wel erg fijn zo met de kwetterende vogeltjes en de (relatieve) stilte. Het blijft op zich een mooi gebied en ik ben nog steeds blij dat ik daar zo lekker kan lopen met woef die niet aan de riem hoeft! Toch bleef ik voor de zekerheid maar uit het nieuwe deel en liep al snel richting het oude stuk. Ik deed vandaag nog even rustig aan en hield de HF rond de 130 net zoals gisteren. Dat gaat ontzettend gemakkelijk (ondanks de warmte) en het tempo is niet gek voor die lage HF. Dat zou ik vorig jaar niet gekund hebben zo! Ik ben dus benieuwd hoe de volgende MAF test zal gaan. Ik herinner me de eerste MAF test daags na terugkeer uit Spott in 2014 rond de plas in Zevenhuizen die jammerlijk mislukte. Ik kon mijn HF toen helemaal niet op max 138 houden en schoot simpelweg naar de 148 met een tempo van 0. Dat gaat dit jaar dus aanzienlijk beter! Blij mee. Overigens vind ik het wel prettig dat ik gewoon de training kan aanpassen aan omstandigheden. Volgens mij is dat ook gewoon het verstandigste. Het wordt volgende week blijkbaar erg warm weer. Waarom zou je dan per se een een of andere tempo training moeten afwerken? Ik kijk met verbazing naar Twitter en naar fora waar mensen gewoon stug het schema blijven volgen omdat het nu eenmaal staat voorgeschreven.

Woef deed het ook weer prima met haar cooljacket. Dat lijkt toch echt wel wat te doen en het was nog behoorlijk vochtig en koel op haar lijfje na terugkeer bij de auto. Dat lijkt dus wel wat, want madam is echt geen warm weer hond en koeler is ook minder belasting voor haar. Dat lijkt dus wel een aardige aanschaf.

De ooievaartjes zaten ook vandaag weer lekker op het nest te wachten tot ze wat te eten kregen. Ben benieuwd wanneer ze zullen uitvliegen.

Op naar de volgende run dan maar weer!

klik voor groot

gegevens:

* 15 km
* 21 graden

juni 303 km – 2015 totaal 2.028 km