Dagelijks archief: juni 20, 2015

20.06.2015 – spott (doon hill) – 13 km

**20.06.2015 – spott (doon hill) – 13 km**

Vandaag was ik eigenlijk te moe (waarschijnlijk na de Bowen treatment) om naar St Abbs te gaan ondanks dat het vrij goed weer was vandaag. Weinig wind en prima temperatuur.

Maar ik wilde wel even lopen en koos dus voor het rondje naar Doon Hill plus het extra lusje dat ik wilde doen. Omdat ik de camera bij de hand wilde hebben voor het geval ik weer het reetje zag of zelfs de vos, nam ik de Salomon op mijn schouders. Stom genoeg zonder water, want normaal neem ik op zo’n klein stukje nooit wat mee. Wist ik veel dat zodra ik boven was, het zonnetje uitbundig zou gaan schijnen….

Eerst maar wie die rottige klim over Spott Loan. Ik ben die heuvels hier een beetje zat inmiddels. Je kunt hier geen meter lopen of je moet niet eerst een heuvel op. En dan niet iets van 50 meter, nee de eerste klim is gewoon bijna 1000 mtr lang en dan 120 meter de hoogte in. Nou dat vind ik dus echt geen pretje (meer) en ik gebruikte de hill dus gewoon als warming up en gebruikte daarbij mijn poles. Lekker lui. Deze keer geen lief baby hermelijntje jammer genoeg. Wat was dat gaaf van de week!

klik voor groot

Daarna gauw de poles weg en op pad voor de run. Ik kwam echt niet vooruit. Zeker niet toen de zon ook nog eens ging schijnen. Zware benen en gewoon echt vermoeid. Toen ik off road aan het lopen was, sprong inderdaad het ree weer weg op precies dezelfde plek. Maar ik had de camera niet bij de hand en was dus weer te laat. Had er ook geen oog voor eerlijk gezegd.

Ik klokte af voor de temporun zoals gebruikelijk bij de afslag naar Doon Hill. Heel traag. Ik denk zelfs de traagste tijd tot nu toe en zo voelde het ook. Daarna loop ik nog even door over de weg maar dat komt nergens uit en dus klauteren we weer naar boven, dezelfde weg terug.

Rechtsaf het veld in en jammer genoeg zie ik daar iemand lopen in de verte. Een eventuele vos is dus allang weg als ik er zal lopen. Jammer. Het is erg warm ineens en woef doet alsof ze bijna smelt. Dit was nou een mooie kans geweest om het cooljacket te proberen maar wist ik veel dat het lekker weer zou worden!

Ineens duikelt de zon weer achter de wolken en dan besluit ik even door te lopen voor de extra lus en iet rechtsaf terug te gaan. Dat is weer een hele klim maar het uitzicht is echt geweldig. Dat maakt alles weer de moeite waard en ik weet dat we straks rustig aan weer zullen dalen terug naar de weg. Ik liep dit rondje al eens ongeveer vorig jaar.

klik voor groot

Ik stop even voor het uitzicht, want hier kom ik niet meer denk ik. Prachtig zo met Bass Rock in de verte en de zee. Heerlijk zo zonder de wind. Woeffies tong hangt gelukkig ook niet meer op de grond dus dat zit wel goed.

klik voor groot

We hobbelen langzaam naar beneden weer naar de weg. Dit gaat zelfs langzaam want met die stomme rollende stenen moet je echt opletten zeker als je niet 100% geconcentreerd bent.

Even een stukje over de weg en weer rechtsaf naar de boerderij. Ik wil namelijk verder dalen over zachte ondergrond en niet over de steile harde weg via Spott Loan. We hobbelen dus langs de boerderij en de boerderij woningen en nemen het graspad weer terug naar beneden naar Cannongate. Dat loopt wel lekker maar ik vind het ook wel genoeg zo.

Na 13 km zijn we weer bij de cottage. Prachtig uitzicht maar niet echt een lekkere run.

Volgende run ga ik langs de kust doen over een vlak stukje. Dat ken ik nog niet, maar volgens mij is dat ook wel mooi en dat pad loopt langs een vuurtoren. Altijd leuk.

Op naar de volgende run dan maar.

gegevens:

* 13 km
* 20 graden

juni 244 km – 2015 totaal 1.968 km