Dagelijks archief: juni 22, 2015

22.06.2015 – spott (doon hill) – 13 km

**22.06.2015 – spott (doon hill) – 13 km**

Gisteren heb ik uiteindelijk niet meer gelopen maar vandaag gaan we weer op pad. Niet de kust route en ook niet meer bij St Abbs. Ik heb simpelweg geen puf meer om routes te maken en ook niet om te lopen op onbekend terrein met een kaart en onzekerheid over klimmen en dalen. Dus vanmorgen gekozen voor het rondje naar Doon Hill. Dat blijft leuk en afwisselend met prachtig uitzicht. Bovendien heb ik niet veel tijd want ik moet inpakken en heb een lunch afspraak met een goede vriendin hier.

Om 8.30 gaan we dus op pad voor ons rondje. Het is eigenlijk gewoon koud weer (net zoals in Nederland). Niks zomer! Ik heb zelfs mijn dunne windjackje aan want als je op het hoogste punt bent, is het toch aardig frisjes daar.

Eerst even de warming up weer over die fijne heuvel maar het gaat eigenlijk wel goed. Daarna gaan we van start. Weer geen leuke baby hermelijn jammer genoeg. Het verder klimmen gaat niet slecht en in ieder geval een stuk beter dan op de 19e. Al snel zijn we weer offroad aan het lopen en hou ik mijn ogen open voor het ree. Jawel! Daar springt ze weer en ik weet nu toch echt bijna zeker dat er een jong moet liggen daar. Anders zou ze nooit zo lang op dezelfde plek zijn volgens mij. Omdat het inmiddels een beetje miezert loop ik gewoon door en geniet van het elegante dier dat wegspringt door het hoge gras.

Woef vindt dit weer helemaal geweldig en snuffelt overal en rent als een idioot rond. Wat een verschil met de vorige keer toen het ineens warm werd onderweg en ze een beetje zielig meesukkelde. Nu heeft ze lol voor 10. Ik ook wel, want het voelt als een verfrissend rondje. Het enige dat vervelend is zijn de natte grassen want mijn schoenen en kousen zijn meteen doornat natuurlijk.

Met een mooie tijd klok ik tussentijds af voor de tempolap. Dat is toch weer 20 sec sneller dan toen het zo warm was en deze keer ook met rugzak dus dat is niet slecht. Niet belangrijk maar het kan dus nog steeds. Ik hobbel even verder over de weg naar beneden en kijk daar even naar het uitzicht. Voor me die lelijke cement fabriek waar ik geen foto van wil maken hoewel het wel bijzonder is van lelijkheid. Links van me zie ik Dunbar, Innerwick en de Asda. Merkwaardig dat je hier de A1 zo goed hoort.

klik voor groot

Daarna lopen we weer terug naar boven en sla ik rechtsaf weer het offroad pad in.

Woef heeft het nog steeds leuk en is bijna nergens te zien door het hoge gras. Die amuseert zich kostelijk vandaag zo in haar eentje. Af en toe fladdert er een patrijs uit het hoge gras. Stoute waf maar aangezien ze niets ‘doet’ laat ik het maar even begaan.

Ik klauter even naar het hoogste punt en ondanks het natte weer blijft dat uitzicht prachtig daar. Echt bijzonder. Ik zie Dunbar, de kerk en de zee. Bass Rock en toch heel in de verte ook Isle of May. Zo slecht is het zicht dus niet eens.

klik voor groot

Na de klim gaat het weer lekker naar beneden. Ik doe rustig aan over de rollende stenen. Ik amuseer me ook best eigenlijk. We lopen even over de weg, slaan rechtsaf weer langs de farm en weer verder naar beneden over het natte gras met de halmen. Mijn broek zit helemaal onder de grasjes en is zeiknat. Woef is ook kleddernat. Dat wordt straks nog snel even een hele warme douche want het is best koud zo met dat koude gras!

Ik klok af en begin met de cool down over de Canongate terug naar het huisje. Daar vindt woef ineens langs de weg een baby koolmeesje. Ze denkt dat ik dat wel wil hebben maar dat wil ik dus niet. Ik zorg dat het beestje weer netjes in de struikjes terecht komt langs de weg. Woef deed niks, maar op haar gesnuffel kroop het diertje natuurlijk ineens uit zijn schuilplaats. Kennelijk net uit het nest en nog geen vliegerd. De ouders vliegen rakelings langs woef om te waarschuwen. Mooi die ouderliefde.

Zonder andere ontmoetingen met wildlife of humans komen we na ruim 13 km weer bij het huisje. Hoewel het nog steeds miezert was het een fijn verfrissend rondje. Alles weer lekker fris buiten!

Op naar de volgende run. Ik hoop morgen bij Belford nog een keer te kunnen lopen op weg naar de ferry. Dat zou mijn jaar totaal op 2.000 brengen. Niet belangrijk, maar ik zag het toevallig. Maar je zult zien dat het 1.999 wordt. Ha!

gegevens:

* 13 km
* 11 graden

juni 258 km – 2015 totaal 1.982 km