Dagelijks archief: mei 1, 2015

01.05.2015 – hitland – 14 km

**01.05.2015 – hitland – 14 km**

Vandaag maar weer een lekker rondje lopen na de camprun van afgelopen dinsdag (29 km) en woensdag (23 km).

Het is nog steeds fijn weer en veel mooier dan voorspeld. Droog en zonnig! S. zal weer gezellig meefietsen op dit korte rondje en we kiezen voor Hitland omdat het dichtbij is en ook wel mooi is om te lopen in dit seizoen. Deze keer draagt woef haar lichte rugzakken met water aan de linker- en rechterzijde. Ik kan dan mooi eens kijken of ze er nog aan gewend is. Ik denk dat ik eventueel wel haar zelf wat water zou willen laten dragen. De grote rugzak hoeft niet van mij, maar wat water is nooit weg!

We gaan dus opgewekt van start en woef heeft er ook zin in en merkt duidelijk niets van de rugzak die ze draagt. Ze schudt, rent en loopt zonder op of om te kijken met ons mee en heeft plezier. Ik ook trouwens want het lopen gaat goed. Ik merk niets van de twee runs van afgelopen week. De hartslag blijft mooi laag (ik loop op maximaal 137) en het tempo is goed. Ik ben wat warm gekleed maar dat is een goede oefening want het lijkt erop dat het toch warmer zal zijn straks met de lange loop dus dan maar liever wat warmer gekleed op dit moment.

Na de warming up in RWR op mijn gemakje begin ik met de continu lap. Nog geen idee hoe lang ik die wil doen. Ik denk eerst aan 2×4 km ofzo maar uiteindelijk blijf ik gewoon doorlopen omdat het goed gaat met mooie vlakke hartslag. Als we bij het einde van het fietspad komen en eigenlijk het oude Hitland deel in zouden moeten lopen, besluit ik af te klokken en een RWR stukje te doe richting de ooievaars die broeden. Lekker ook even een stukje onverhard. Nu is alles droog en makkelijk beloopbaar. Ik ben er in geen eeuwen geweest!

Na het lusje keren we weer terug naar de golfbaan en zo klokken we af op een nette 14 km. Op naar de volgende ronde.

gegevens:

* 14 km
* 12 graden

mei 14 km – 2015 totaal 1.392 km

01.05.2015 – review: compressiekousen – X-Bionic competition

**01.05.2015 – review: compressiekousen – X-Bionic competition**

Begin april schreef ik al heel kort iets over de nieuwe compressiekous die ik zou gaan uitproberen: de X-Bionic competition kous.

Over de kous wordt geschreven:

De voordelen van compressie zijn wetenschappelijk bewezen. Compressie zorgt voor een optimalisatie van de bloedcirculatie waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter door de spieren worden opgenomen. Voor optimale compressie werkt X-Bionic in de Effektor Competition Long met een afnemende mate van druk gezien van beneden naar boven. Het unieke AirConditioning Channel zorgt samen met de Traverse Airflow kanalen voor een perfect droog voetklimaat. Voor deze sok dient men de kuitmaat van de consument op te meten.
Gedeeltelijke compressie
High level compressie, op kuitmaat
Anatomisch gevormd ‘L’ en ‘R’ voetbed met teen- en hielbeschermer
Verminderde kans op blaren, huidirritaties, drukpunten en warmte ophoping
Geurneutraal en ademend

Deze compressie sok wordt zowel op de schoenmaat als op de kuitmaat gemeten.

Lees verder op de review site wat mijn ervaringen zijn!