Dagelijks archief: mei 28, 2015

28.05.2015 – spott (doon hill) – 2 – 9 km

**28.05.2015 – spott (doon hill) – 2 – 9 km**

Vanavond op pad voor ons tweede rondje van de dag. Vanmorgen hebben we een prima rondje gelopen over de weg, nu gaan we deels over de weg deels over onverharde paden. Eergisteren zijn we ook naar Doon Hill geweest maar zijn we bij de ruines geweest, nu slaan we dat deel over en nemen alleen de lekkere route. Het leuke van de route is dat het maar kort ‘afzien’ (lees training) is over een stukje klimmen, gevolgd door een heerlijk stukje naar beneden rennen zonder dat het te belastend is. Ik vind het leuk en met de fiets is het ook prima te doen gelukkig.

Eerst weer even Spott Loan omhoog voor de warming up en daarna gaan we van start. Het gaat prima en ik geniet van het uitzicht. Woef is ook vrolijk en fit.

klik voor groot

We hebben vandaag het voer nagewogen om te kijken of ze wel voldoende krijgt. Ik liep deze maand al 310 km en al die kilometers is ze mee geweest dus ik moet wel opletten of ze voldoende voeding krijgt. Na een paar kilometer slaan we weer linksaf en gaan onverhard verder.

klik voor groot


Het loopt heel langzaam omhoog maar niks bijzonders. Ik loop heerlijk en het lijkt eventjes alsof ik echt kan hardlopen. Ik voel alsof mijn benen in en wiel aan het ronddraaien zijn. Heerlijk! Ik moet wel op het pad letten want overal liggen rollende stenen en andere rare dingen maar dat is een goede training. Koppie erbij!

Woef rent weer tussen S. en mij in om haar roedeltje in de gaten te houden. Ze is blij en fit en dat maakt mij ook weer blij. Als alles volgens plan verloopt, zijn we over 2 weken al met de laatste etappe bezig van de St Cuthberts Way. Ik ben benieuwd. Maar vandaag is vandaag en nu lopen we lekker hier.

Mooi weer, zonnetje erbij en de regen die voorspeld is, zal pas over een half uurtje gaan vallen (gebeurde overigens niet).

Als we beneden aankomen waar we eergisteren naar Doon Hill zijn geklauterd, klok ik af en wacht op S. Daarna gaan we van start voor het laatste stukje. Even met wind tegen omhoog langs het weiland, linksaf en weer rechtsaf. Dat varkentje ga ik even wassen en dat lukt inderdaad prima. Deze keer helaas geen ree onderweg en zonder moeite komen we weer bij het einde van de route.

klik voor grootHeerlijk rondje, helemaal opgeladen. Op naar de volgende route dan maar weer. Na zondag gaan we wat verder en langer op pad.

gegevens:

* 9 km
* 12 graden

mei 319 km – 2015 totaal 1.696 km

28.05.2015 – spott – 10 km

**28.05.2015 – spott – 10 km**

Gisteren zijn we naar Isle of May geweest om vogels te kijken. Dat was ontzettend gaaf maar ook wel vermoeiend en vooral… koud dit jaar!! Onderstaand een foto van gisteren van een Puffin met visjes voor de chicks.

Vandaag is het vreemd weer en de voorspellingen zijn lastig. Eerst even zonnig in de ochtend, regen, daarna weer opklaringen, regen en daarna in de avond weer zonnig. We besluiten dus maar een herhaling te doen van eergisteren dus een korte ‘serieuze’ ronde in de ochtend waarbij we niet eerst met de fiets in de auto op pad hoeven en vanavond eventueel nog een lekkere ronde.

Al snel zijn we dus op pad voor ons rondje. Ik ben benieuwd hoe het gaat vandaag omdat het redelijk hard waait. Sterker nog: de trip naar Isle of May is vandaag niet doorgegaan vanwege de harde wind. Hoewel het nu tijdens het lopen even buffelen zal zijn, hebben we dus gisteren enorm geboft qua weer en vogels kijken.

klik voor groot

Eerst weer even klimmen voor de warming up. Ik heb mijn windjack aan en mijn sleeves. De sleeves doe ik af na de warming up, het jack hou ik aan maar zal straks toch veel te warm blijken. Goede oefening ook al zorgt dat voor een hogere hartslag natuurlijk.

klik voor grootHet lopen gaat eigenlijk wel goed maar we gaan iets te snel. We klimmen en dalen en genieten van het uitzicht. Waf rent weer vrolijk mee en heeft nergens last van. Vandaag loop ik op de Bondi B om te voelen of er verschil is met de Rapa Nui van eergisteren. Dat is er zeker, maar ik weet niet of het rondje van eergisteren zo lousy liep vanwege de schoenen, of de warmte, mijn buik of de combinatie. Dat zal je helaas nooit weten natuurlijk. Vandaag gaat het op zich prima, maar als we uit de wind draaien en de zon ineens uitbundig gaat schijnen, heb ik het natuurlijk in mijn jack veel te heet. Het lijkt wel een stoomzak.

klik voor groot


Weer uitzicht op Bass Rock waar we gisteren nog zijn geweest. Heerlijk en meteen komen de herinneringen weer terug aan de dag. Die geluiden! We lopen verder en het schiet lekker op vandaag.

klik voor groot

Uiteindelijk komen we bij het laatste stukje van de route door het mooie valleitje met het kleurrijke onkruid.

klik voor groot

Prima rondje, mooi weer met een beetje veel wind en een te warm zonnetje uit de wind. Lastig op te kleden maar dan maar liever trainen met te warme kleding. Zondag schijnt het te regenen en koud te worden maar dan kies ik echt voor koele kleding. En…. heerlijk zonder rugzak lopen. Wie weet wordt het nog wel wat ook al ben ik er totaal niet voor getraind natuurlijk.

Ik hoop dat we vanavond weer een rondje kunnen doen. Inmiddels alweer over de 300 km deze maand met nog een paar dagen te gaan.

gegevens:

* 10 km
* 9 graden

mei 310 km – 2015 totaal 1.688 km