16.06.2012 – tussen training 9 – fartlek – totaal 9 km

**16.06.2012 – tussen training 9 – fartlek – totaal 9 km**

Eigenlijk was het plan om 10×400 (200) te doen. Zo startte ik ook. Eerst warmlopen, daarna 10 minuten joggen. Zo gezegd zo gedaan. Na de 10 minuten joggen wilde ik net starten met mijn eerste lap toen ik iemand achter het hoge gras ontwaarde. Omdat ik geen reutje tegen wilde komen, aarzelde ik dus en wist ik al dat de eerste lap verpest was. Die legde ik dus af in 2’11″. Jammer maar helaas. Het ging ook moeizaam toen ik eenmaal weer kon starten. De tweede lap ging in 2’01″ en daar was dus niks mis mee, maar het voelde gewoon niet top. De derde lap brak ik na 70 meter af hoewel alles er goed uitzag. Om een of andere reden voelde het niet goed en wilde ik de reeks niet afmaken op deze manier. Ik besloot daarna dan maar om wat verder te sukkelen op Run/Walk/Run en daarbij hield ik mijn gemiddelde dan maar rond de 6.15 min/km om af te sluiten met anderhalve kilometer op een sneller tempo zonder ‘walk’ pauze. Op deze manier had ik toch een aardige training waar ik verschillende systemen mee aansprak maar me toch niet over de kop liep. Ik was eigenlijk verrast dat er aan het einde toch 9 km op de teller stond, want het voelde als een veel korter stukje. Toen ik eenmaal besloten had tot een andere training voelde alles ook prima verder. De laatste anderhalve kilometer had ik een cadans van 166 dus dat was nog niet eens zo ontzettend slecht.

Gegevens:

* totaal 9 km
* temp 18

juni 72 km – 2012 totaal 1.086 km