18.06.2012 – tussen training 10 – 20 km DL

**18.06.2012 – tussen training 10 – 20 km DL**

Vandaag geaarzeld of ik deze afstand in tempoblokken ging doen met pauzes of als DL ‘achter elkaar’ met enkele tempoblokken. Ik koos uiteindelijk voor het laatste, omdat ik het idee heb dat het ‘lang’ achter elkaar lopen toch weer even getraind moest worden, en dat de tempoblokken daarin verwerkt net voor die extra prikkel zouden zorgen. Hoewel ik natuurlijk in Edinburgh simpelweg te snel gestart ben en dat weliswaar de eerste 15 km heb kunnen volhouden, werd het daarna (ook door de warmte) toch moeilijker en moeilijker. Achteraf nog steeds ontzettend jammer dat ik die run nou niet wat beter heb ingedeeld, maar dat is toch ook nog steeds onervarenheid. Stiekum denk je dan nog steeds dat alles wat er in het begin ‘sneller’ gelopen is scheelt qua eindtijd. Dat klopt, maar andersom kan dat ook heel goed als je goed getraind bent. Vandaar nu de tempoblokken tijdens een lange run. Het eerste blok ging een beetje te snel maar kostte me eigenlijk weinig moeite, ondanks het ‘gesukkel’ gedurende de kilometers daarvoor. Aan het einde van de run gekozen voor twee tempoblokken van 500 meter en die gingen ook prima. Overigens was de tweede helft (na de 2e pont) sneller dan de eerste helft.

Toch blijf ik het bizar vinden dat ik met RWR op de LSD sneller ben. Misschien is dat iets mentaals, want nu probeerde ik ook echt rond een bepaald tempo te blijven, maar ik zie eigenlijk steevast toch een hoger tempo staan bij de langere duurlopen die ik met RWR heb gedaan. Ik denk dus wel dat de RWR methode voor de echte langere rondes beter/fijner zijn om te doen, waarbij het toch zinvol is om met de RWR richting de 28 km te gaan trainen om zo ‘over’ te hebben (ook mentaal) op de halve marathon. Maar goed, deze run ging verder prima.

Gegevens:

* totaal 20 km
* cadans 164
* HR gemiddeld 144
* temp 18

rondje in google earth openen

juni 92 km – 2012 totaal 1.106 km