08.02.2011 – low newton, dunstanburgh castle, craster

01.02.2011 – low newton, dunstanburgh castle, craster

Vandaag weer vanaf Low newton richting Dunstanburgh castle gelopen. Vandaag was het weer erg mooi weer en totaal geen wind. Heerlijk dus om wat langer onderweg te gaan. Morgen wil ik weer lopen, maar dan probeer ik een wegrondje te doen, want ik heb een massage van mijn rug. Door oefeningen (die ik notabene voor mijn been deed) had ik ontzettend pijn in mijn rug en dat is op zich nu wel al veel beter. Staan gaat goed, liggen en zitten ging gisteren werkelijk voor geen meter, vandaar dat ik niet heb gelopen én niet heb gezwommen en dat is de allereerste keer sinds ik hier ben. Maar goed, vandaag dus wel lekker op pad geweest gelukkig en ook vanmorgen lekker rijles gehad in het zonnetje.

Het heeft veel geregend gedurende de nachten en gisteren ook overdag, dus ik vreesde al voor modder onderweg vanaf het kasteel. Nou dat klopte. Op sommige plekken was echt niet te lopen :-( Voor het kasteel en eromheen was het gewoon modderige rotzooi. Ik zag al snel dat mijn broek en schoenen en ook Z-tje totaal zwart zouden zijn. Beetje balen en je moet ook erg oppassen met de modder omdat het enorm glad kan zijn. Dus rond het kasteel naar de andere kant gewoon rustig aan geglibberd. Weer wat foto’s gemaakt, want het is toch iedere keer net even anders met al dan niet schaapjes voor het kasteel, en al dan niet een zonnetje. Het blijft leuk en het blijft een erg mooie rustgevende plek om een of andere reden. Misschien ook omdat je er niet met de auto kunt komen, en je dus niets hoort behalve de schaapjes, de golven van de zee en de vogels in de lucht en op het water en in de weide.

klik voor grootDaarna weer over het veld naar Craster doorgelopen en onderweg al die stomme hekjes open en dicht gedaan. Het is echt maar goed dat er geen wind stond want het is echt niet leuk om steeds te moeten stoppen voor die hekjes.

klik voor groot panorama

Daarna weer richting parkeerplaats en richting dat bosje waarvan ik de naam nu nog niet weer. Deze keer niet rechtsaf geslagen maar doorgelopen totdat ik (vreemd genoeg) niet verder kon lopen en alsnog naar rechts moest. Ik dacht op Google earth gezien te hebben dat ik helemaal door zou kunnen lopen naar het kasteel. Ook hier was het erg modderig en al snel zakte ik tot mijn enkels in de shitzooi. Tot overmaat van ramp kwam ik ook nog eens uit bij een hek dat niet open kon. Ik kon er alleen zelf overheen klauteren met van die plankjes die uitsteken, waar je dan overheen kunt stappen. Ik heb er eens goed naar gekeken…. keek nog eens naar Z-tje en besloot dat ik haar met wat aanmoediging er toch wel overheen zou kunnen tillen, als ze tenminste zou snappen dat ze haar pootjes op het plankje aan de andere kant zou kunnen zetten. Anders zou het veel te hoog zijn en zou ze zo uit mijn armen op de grond pletteren. Helaas was ze wel ontzettend zwart en modderig maar ja, terugkeren was ook niet echt een optie. Dus hoppekee, hondje opgetild en voorzichtig over het hek getild. Pootje op een plankje gezet en kennelijk vertrouwde ze me en snapte ze ook nog ongeveer wel wat ik nou bedoelde en al snel stond ze kwispelend op de grond aan de andere kant zonder dat ze zich pijn had gedaan. Ik was niet eens heel erg vies, ook al zit er wel modder op mijn renjack natuurlijk en op mijn broek. Jammer maar helaas.

klik voor groot


Daarna bleek het uitzicht van die kant toch ook wel weer erg mooi. Het is echt genieten en zo lang ik maar rare routes blijf proberen, is het ook iedere keer weer anders.Omdat ik deze keer alleen echt geen zin meer had in de modderboel langs de golfbaan, ben ik uiteindelijk toch over het strand teruggegaan ook al was het maar krap aan qua getijde. Ik wist dat ik tot 15.30 de tijd had, maar daar was ik al ver overheen. Eigenlijk ging het best goed, alleen het eerste stuk vanaf het kasteel richting Low newton is erg schuin en dat loopt voor geen meter, maar ik vond het niet eens echt zwaar, het strand was best stevig nog. Dus eind goed al goed en bij het dorp heb ik Z-tje lekker even laten spelen in het water en heb ik ook mijn eigen trailschoenen even schoongemaakt in de zee zodat ze weer enigszins toonbaar zijn.

Een lekker rondje was het. Op naar de volgende run(s).

Gegevens:

* totale afstand 14,10 km
* temp 8 C
* gem BPM niet gemeten

rondje in google earth openen

februari 53 km – 2011 totaal 261 km
trailshoes 185 km

Een gedachte over “08.02.2011 – low newton, dunstanburgh castle, craster

  1. guus

    Al met al heb je weer een mooie en interessante tocht gemaakt:-)
    Wel oppassen met tillen om de rug te sparen, denk ik?

Reacties plaatsen niet mogelijk.