27.05.2016 – spott – 7 km

**27.05.2016 – spott – 7 km**

Gisteren heb ik een rustdag gehad. Voor het eerst regende het de hele dag dus dat was een mooie gelegenheid om een beetje bij te slapen en te luieren. Vanmorgen miezert het heel licht en is het mistig maar we lekker qua temperatuur. Omdat ik even op de Pure Flow wil lopen om te kijken of ik die schoenen ga dragen aanstaande zondag, gaan we op pad voor een kort wegrondje zonder woef. Vanmiddag gaan we dan wel weer een leukere run doen met haar (en voor haar). Zo over de weg is er toch niets aan voor haar. Zo gezegd zo gedaan en al vroeg zijn we op pad voor onze run. S. gaat mee gehuld in regenkleding. Ik trek al snel extra dingen zoals sleeves en petje uit want dat is veel te warm. Het loopt eigenlijk heerlijk zo met die zachte miezer. Net alsof je door zo’n nevel sproeier loopt. Ik doe een korte warming up en begin dan met de run. Ik wil even de 4000 mtr lap continu lopen en voelen of er verschil is qua schoenen. Dat is er zeker en ook zo zonder rugzak loopt het weer heerlijk. Ik heb bewust eergisteren met volle rugzak gelopen binnen MAF zodat het zondag heel licht en vrij zal voelen. Ik verlies weer even tijd om langs de Ford te komen en klauter de helling daarna op. Dat gaat redelijk goed maar ik vlieg natuurlijk ruim buiten MAF. Daarna hobbel ik verder richting Little Spott en loop de licht golvende weg verder. Jammer genoeg ligt er een enorme plas op de weg waardoor ik ook weer tijd verlies omdat ik over het gras erlangs ga. Maar verder en verder gaat het en na ruim 4000 mtr klok ik af zoals ik ook de eerdere rondjes hier heb gedaan. Dat ziet er niet slecht uit en zeker niet als je de grote plas nog meeneemt. Ik ben tevreden. De schoenen lopen prettig maar ik moet wel opletten dat ik niet te snel ga ik het begin. Dat gaat nu eenmaal makkelijker op lichter schoenen!

De rest van de run lopen we rustig binnen MAF op RWR terug en dat loopt prima. Vanmiddag een lekker rondje voor en met wafje!

gegevens:

* 7,3 km
* 10 graden – deels spray regen, geen wind

mei 317 km – 2016 totaal 1.822 km