25.05.2016 – spott – 11 km

**25.05.2016 – spott – 11 km**

Vandaag zouden we eigenlijk naar de puffins zijn gegaan om fotos te maken. Helaas kregen we gisteren na ons fietstochtje te horen dat de trip niet door kon gaan vanwege het weer. Dat was dus een teleurstelling. Na het korte rondje met woef zijn we maar op pad gegaan voor een rondje zonder woef en even als voorbereiding op zondag. Ik wilde eigenlijk nog wel graag een continu rondje doen. S. offert zich op en gaat mee op de fiets. Het is somber, koud en winderig en het lijkt nog te gaan motregenen ook. We gaan toch maar van start en kiezen voor de lastige ronde buitenom. Gelukkig kunnen we de warming up gebruiken om de eerste heuvel te beklimmen.

klik voor groot

Daarna ga ik van start en doe rustig aan omdat ik binnen MAF wil blijven. Dat gaat op al die heuvels niet lukken als ik ook een beetje door wil lopen dus ik combineer het maar een beetje en vlieg er duidelijk uit bij de grotere helling na enkele kilometers. Niks aan te doen dan maar en de HS herstelt zich ook weer razendsnel. De rest proberen binnen MAF te blijven.

klik voor groot


Het is knap winderig op het stukje terug richting Little Spott maar we slaan ons er dapper doorheen. We nemen de ronde buitenom en niet offroad en ik weet al dat ik straks dus weer bij de farm omhoog mag lopen en dat ik ook daar buiten MAF zal schieten. Ik klok in gedachten af zodra we rechtsaf slaan. Nu nog even het laatste stukje eraan vast koppelen op een beetje knap tempo binnen redelijke HS grenzen. Dat valt niet eens mee maar natuurlijk kom ik er vanzelf zonder te stoppen. We lopen nog even door naar de weg en als we bij de Canongate komen, klok ik af. Een renlap van ruim 9 km continu is niet verkeerd en ik ben tevreden. Na 11.25 km staan we weer bij het huisje.

klik voor groot


Vreemd genoeg valt er niets uit te lezen uit mijn Garmin. Ik zie het totaal en de tijd die we erover gedaan hebben. Klik ik op details dan staat er 0 km en 0 min/km en zijn er ook geen GPS data opgeslagen. Wat ontzettend balen want ik wilde juist zien hoe mijn hartslag zich gedroeg en hoe hoog de cadans was en wat nu uiteindelijk het gemiddelde was over het hele stuk. Ik heb dit nog nooit eerder gehad en ik baal er ook van.

Niets aan te doen. Geen gegevens van deze run anders dan de getalletjes die ik onderweg heb gezien. Op naar de volgende run.

gegevens:

* 11 km
* 10 graden – bewolkt en frisjes met wind

geen map

mei 310 km – 2016 totaal 1.815 km