27.05.2016 – dunbar (2) – 11,5 km

**27.05.2016 – dunbar (2) – 11,5 km**

Vanmorgen hebben we al een serieus rondje getraind voor zondag en vanmiddag gaan we met en voor woefje op pad. Iets onverhards, gewoon rustig lopen en lekker kijken. Het weer is goed opgeknapt sinds vanmorgen en het is droog. Wel somber maar verder prima loopweer. We kiezen voor de John Muir Link naar het lighthouse waar ik met zoveel plezier vorige week heb gelopen met het mooie weer. S. kan het wel met de fiets proberen denken we.

klik voor groot

Al snel hobbel ik over het pad waar ik al eerder liep en waar we van de week woef hebben uitgelaten. Het gaat redelijk goed met de fiets al zijn er stukken die minder makkelijk te doen zijn met de fiets.

klik voor groot

Het gaat eigenlijk heel snel en het loopt ook lekker allemaal. Het weer is eigenlijk prima en woef heeft het reuze naar haar zin. Niet te warm en overal lekkere luchtjes.

Veel te snel naar mijn zin lopen we het laatste stukje al op richting het lelijke Power Station. Even over het gras stukje en daarna over het bruggetje dat woef nu zonder problemen oversteekt.

klik voor groot

Hoewel het baaitje bij het Power Station eigenlijk ons einddoel was, besluiten we nog een stukje door te lopen naar het Power Station zelf zodat S. dat ook heeft gezien. We lopen langs de Lime Kiln en beklimmen het heuveltje.

klik voor groot

Als we de trap over het gras hebben genomen, komen we bij de walkways langs het Power Station uit. We besluiten even tot het haventje daar te lopen en vanaf daar weer terug te keren.
Het blijft bizar dat je zo dichtbij kunt komen eigenlijk en het is bijzonder (en lelijk).

klik voor groot


Daarna keren we weer terug over de walkway en lopen richting de trap in het gras. Dat is even lastig met de fiets maar S. duwt de fiets omhoog. Daarna weer over het gras strookje terug naar het baaitje en de lime kiln.

klik voor groot

Daarna nemen we niet de route langs de zee maar kiezen het pad over het grasland waar soms de schapen staan. Deze keer staat er gelukkig niets dus kunnen we gewoon met woef los lopen. Het blijft prachtig met de gaspeldoorn en het uitzicht op het light house. Jammer dat het deze keer niet dat geweldige weer is zoals de vorige keer!

klik voor groot

Vanaf het lighthouse gaat het snel en na 11,5 km staan we weer bij de auto. Een leuk rondje en heerlijk gelopen. Dat woef het allemaal heerlijk vond, maakt het extra leuk natuurlijk. Toch weer 19 km gelopen vandaag!

klik voor groot

gegevens:

* 11,5 km
* 12 graden – droog geen wind

mei 329 km – 2016 totaal 1.834 km