20.05.2016 – gullane – 12 km

**20.05.2016 – gullane – 12 km**

Gisteren is woefje niet meegeweest maar vandaag lukt me dat niet. Ze gaat gewoon voor de deur liggen nadat ze eerst met haar fazant heeft staan rommelen om aan te geven dat ze wel zin heeft. Eigenlijk was ik van plan om eerst zelf op pad te gaan en pas in de middag met woef omdat het weer vanmiddag helemaal zal gaan opklaren. Maar het is nu ook droog en vriendelijk dus besluit ik om dan maar gewoon gelijk op pad te gaan. In 2014 liep ik voor het eerst in Gullane en dat wil ik nu ook doen. Leuk voor woef want het is vooral onverhard. Ik heb de route iets aangepast en maakte een 14 km rondje. Dat lijkt me wel genoeg eigenlijk.

Om 9.10 staan we al op het lege parkeerveld aan zee. Het is wel erg mooi en rustig hier! Al snel zijn we lekker op pad. Ik weet al dat ik gewoon door de duinen kan rommelen dus ik kijk niet voortdurend op de kaart want eigenlijk maakt het helemaal niets uit. Al snel loop ik tussen het groen en de bloesem.

klik voor groot


Ik besluit op de heenweg niet over het strand te gaan hoewel het wel aanlokkelijk eruit ziet daar.

klik voor groot

Het weer is eigenlijk wel goed. Het zonnetje duikelt een beetje maar de temperatuur is goed en de lucht is mooi soms met grote witte wolken en dan weer wat grijzer. Ik heb mijn rain sleeves bij me en voor woef haar cloudchaser.

Op een gegeven moment kom ik langs Muirfield golfcourse. In 2014 werd ik daar nog weggestuurd. Toevallig werd gisteren weer besloten dat vrouwen geen lid mogen worden. Dat leverde een stroom aan reacties op Twitter op. Dinosaurs! Raar is het ook wel trouwens. Maar nu loop ik er alleen langs.

klik voor groot

Ik zie al snel het strand weer in de diepte liggen. Het is toch wel erg mooi!

klik voor groot


Ik besluit toch even richting het strand te lopen en dat vindt woef nou helemaal gaaf. Als een idioot gaat ze rondjes rennen. Zo hard dat ze bijna uit de bocht vliegt. Je kunt aan de afdrukken van de pootjes links zien hoeveel kracht ze zet. Zo wordt ze veel te moe natuurlijk maar ik zie dit liever dan dat ze zielig achter me aan slentert en ik me zorgen maak of ze wel in orde is.

klik voor groot

Gauw gaan we weer verder en het blijft mooi. Ik besluit een andere route te nemen en door te lopen naar de noordelijke kant. Daar was ik nog niet eerder dus ik ben benieuwd.

klik voor groot

Grappig genoeg zie ik zelfs een vuurtoren op een soort eilandje liggen. Jammer genoeg gaat net de zon verscholen achter een dik wolkendek. Er valt zelfs een spatje regen maar als ik mijn sleeves aan heb getrokken, is het alweer opgehouden. Ik moet daarna even op de kaart kijken hoe ik eigenlijk weer op een normaal pad ga komen want ik sta nu op het strand en voor me torenen rotsen hoog op en rechts van me zijn de duinen.

klik voor groot

Maar het pad is snel gevonden en al gauw hobbelen we weer door de duinen. Ik zie een golfbaan opdoemen. Is dat nou dat verrekte Muirfield weer? Krijg ik straks nou gezeik wat ik daar doe? Achteraf blijkt het – gelukkig – een andere golfbaan te zijn maar ik vroeg het me wel even af toen ik daar liep. Al snel lopen we een soort bosje door. Mooi en lekker koel want inmiddels schijnt het zonnetje weer lekker. Ik ga waf maar eens wat water geven en dat drinkt ze gretig op.

klik voor groot

We lopen langs een paar peperdure huizen die erg mooi liggen en gaan daarna het bosje weer uit richting de weg naar Gullane. Ik kan nog wel richting de John Muir route maar het lijkt me wel genoeg zo.

klik voor groot

Ik hobbel even langs de weg naar Gullane. Gelukkig is er een verhoogd fiets/wandelpad en ben ik dus niet op de weg aan het lopen. Ik loop langs de afslag naar Muirfield en weet al dat ik daar dus niet mag komen maar dat ik over twee straten rechtsaf kan slaan en daar weer de duinen in kan. Altijd handig om even de kaart van de vorige keer te bestuderen. Zo doe ik het ook en al snel zijn we weer in de duinen vlakbij de parkeerplaats. Waf rent nog even uitsloverig een duintje op. Jajaja.

klik voor groot

Daarna een laatste stukje over het strand terug naar de auto. De route was uiteindelijk 12 km dus niet eens zoveel korter dan wat ik getekend had aanvankelijk.

klik voor groot

Er hopst nog een mooi reetje voor ons weg als we door de duinen teruglopen. Altijd mooi om te zien. Verder was er niet veel te zien en te beleven maar zo’n nieuwe route is altijd weer leuk en de uitzichten op het strand en de zee waren erg mooi.

Inmiddels is het stralend weer geworden en gaan woef en ik lekker thuis in de zon zitten. Als het me lukt, ga ik vanavond nog even een kort rondje lopen.

gegevens:

* 12 km
* 17 graden – zonnig

mei 231 km – 2016 totaal 1.736 km