20.05.2016 – spott (2) – 9 km

**20.05.2016 – spott (2) – 9 km**

Vanmorgen ben ik met waf op stap geweest voor een rondje in Gullane. Dat was erg mooi. In de middag was het heerlijk weer en heb ik geluierd en zitten lezen in de tuin. Echt zalig.

klik voor groot

Maar aan het einde van de avond besluit ik toch nog even op pad te gaan voor een rondje zonder woef. Als ik omgekleed ben, komt ze aanvankelijk wel naar me toe maar als ik zeg dat ik zo terug kom, kruipt ze weer behaaglijk op haar bedje. Ik ga dus echt even alleen en dat is prima.

Ik ga dezelfde route doen als gisteren tijdens het temporondje maar wil dat nu binnen MAF doen. Geen idee of ik die eerste heuvel ga halen binnen MAF maar dat lijkt me nou wel een uitdaging eigenlijk.

Even langs de heksen steen en rechtsaf dus richting het Ford en daarna langs het bos met de bloemetjes.

klik voor groot

Ik start weer voor het Ford, verlies daar dus wat tijd en hobbel daarna die heuvel op. Dat gaat helemaal goed alleen als ik er al ben, tikt de HF even 141 aan. Da’s nou jammer maar een volgende keer kan ik dat misschien iets beter doseren. Meteen is de hartslag weer naar beneden overigens. Ik hobbel daarna rustig door. Het is echt nog lekker weer eigenlijk. Er staat wel wind maar daar heb ik weinig last van.

Ik klok af na de 4.000 mtr die ik ook gebruikte voor het tempo rondje, maar loop door. Ik wil wel eens zien waar dit nu toe leidt eigenlijk qua tempo en HS. De gemiddelde HS komt uit op 128 bpm!

Ik hobbel rustig verder en besluit ook die nare heuvel verderop binnen MAF te proberen. En het is leuk om te doen ook nog! Het is wel een uitdaging want het is echt even een klimmetje. Maar ik kom er en ook nog eens ruim binnen MAF. Ik probeer ook de laatste klim in de bocht naar het huisje. Natuurlijk kom ik net op die weg de verhuurder tegen die langs rijdt en ‘faster faster’ roept. Nou nee dus. Ik loop helemaal tot het huisje en pik woef op voor de cool down. Dat doen we samen en na 9 km sta ik weer voor de deur. Leuk rondje, totaal niet moe en een prima training zo.

gegevens:

* 9 km
* 13 graden – zonnig

mei 240 km – 2016 totaal 1.745 km