19.05.2016 – spott – 8 km

**19.05.2016 – spott – 8 km**

Gisteren heb ik niet gelopen. Sterker nog, ik weet niet eens wat ik gedaan heb. Volgens mij heb ik lekker gewandeld en buiten geluierd. En verder wat gelezen. Beetje rust voor mij en beetje rust voor woef kan ook geen kwaad. Het wandelen vond ze wel leuk tussen de bloemetjes.

Vanmorgen wil ik wel even snel op pad. Het weer is niet denderend voor het eerst sinds ik hier ben en ik ben benieuwd of ik het droog zal houden. Geen probleem want ik ga maar een kort rondje doen en ook nog eens zonder woefje. Ik neem niets mee en kies daarom voor mijn nieuwe Falke primaloft giletje omdat daar zakken inzitten voor mijn sleutel. Ben benieuwd of dat niet veel te warm is.

Ik kies vandaag voor het rondje via de Ford, langs de lekker ruikende wilde knoflook bloemetjes waar het hele bos mee vol staat. De foto van de bloemetjes is van gisteren.

klik voor groot

Ik start redelijk snel na de warming up en besluit een temporondje te doen van 4.000 mtr. Ik start al voor het Ford dus de eerste tijd verlies ik al bij het oversteken van het water over het voetgangersbruggetje. Daarna komt de akelig steile klim die ik gelukkig wel haal tot de top. Daarna weer verder. Even vlak en daarna even naar beneden bij Little Spott. Heb ik mijn energie goed verdeeld over stijgen en dalen? Dat weet ik straks. Ik loop me niet uit de naad zoals ik eerder wel eens heb gedaan (2014) maar loop wel flink door. Ik ben stiekem wel benieuwd waar ik straks eindig. Ik sla rechtsaf de weg op en loop de op en neer golvende weg. Niet rechtsaf naar de farm maar rechtdoor om de tempo lap af te maken zoals ik in 2014 ook deed. Ik ben sneller dan in 2014. Frappanter vind ik de hartslag. Mijn gemiddelde HF ligt 10 slagen lager dan in 2014. Dat is toch weer leuk.

Ik sla rechtsaf en loop de rest van de route rustig terug. Dat gaat niet eens slecht ondanks de kloterige helling waar ik nu eerst weer tegenop moet.

klik voor groot

Na 8 km sta ik weer voor de deur. Dat was een rondje waar woef niks aan gemist heeft. Ik vond het wel leuk om te doen zo, maar voor haar was er niks aan geweest. Goede beslissing om haar lekker thuis te laten. Morgen gaan we weer samen op pad.

gegevens:

* 8 km
* 13 graden – zonnig

mei 217 km – 2016 totaal 1.724 km