14.05.2016 – spott – 14 km

**14.05.2016 – spott – 14 km**

Vanmorgen ben ik aangekomen in Newcastle. Tot mijn verrassing was het heel mooi weer. Ik ben eerst even snel met de hond gaan wandelen, en ben daarna even naar de outlet geweest bij de haven. Niks gevonden. Ik zocht eventueel een shirtje voor op de fiets maar dat was er niet. Ook snel wat gegeten en daarna weer de hond uitgelaten en eten gegeven. Voor mijn zusje nog even naar de Boundary Mill voor mooie lakens, tanken en vlees halen voor woef. Daarna kon ik eindelijk op pad naar Spott en daar kwam ik om 15 uur aan. Ik heb woef nog even uitgelaten bij de Cove en genoten van het prachtige uitzicht daar. Omdat het zulk fraai weer was, heb ik eerst snel de auto uitgeruimd en ben daarna heerlijk gaan luieren in de zon. Onverwacht en echt heerlijk warm. Ik ben dus pas heel laat eindelijk gaan lopen maar het was nog steeds mooi en warm weer. Natuurlijk eerst even bij de witches stone gekeken maar nog geen wens gedaan. Dat komt nog wel. Daarna gestart op het langere rondje dus niet rectsaf naar de Ford en weer terug via Little Spott. Het viel me eigenlijk allemaal nog wel mee qua hellingen hoewel het me op de fiets geen makkie lijkt en al helemaal niet met de doggyride. Eigenlijk wil ik vanavond nog even boodschappen doen op de fiets.

klik voor groot


Het lopen gaat fijn. Hoewel de lucht hier niet optimaal is, merk ik al dat het beter is dan in Nederland. Ondanks alle bloemetjes en polletjes. Ook dit jaar weer minder gele velden dan in 2012 en 2013 toen we hier waren. Gek is dat toch. Maar mooi blijft het.

klik voor grootOmdat het zulk mooi weer is, besluit ik aan het einde van de normale route nog een lusje te doen richting Doon Hill en dan rechtsaf via de farm weer terug. Op dit tijdstip ga ik daar misschien wel een vosje zien. Maar zodra ik naar boven gelopen ben, maakt het hek zo’n rotherrie dat de vos nu wel verdwenen zal zijn. Volgende keer dus vanaf de andere kant!

klik voor groot


Ik bedenk dat ik de verkeerde schoenen gepakt heb voor dit terrein. Als ik verhard en overhard wil lopen, zijn de Bondi de beste schoenen en niet deze wegschoenen. Niet slim dus. Morgen eens kijken hoe de Cliftons het er vanaf brengen. Het lopen gaat verder prima. Ik ben blij met mijn nieuwe Salomon shirtje. Dun maar niet te dun en niet te warm en de lange mouwen laten zich prima opstropen zodat je er geen last van hebt maar ook weer lekker gebruiken als het wat fris is. Want zo laat en even uit de zon, is het best fris op sommige plekken.

Voordat ik er erg in heb, loop ik alweer naar beneden. Het uitzicht naar beneden is normaal geweldig maar nu is het te laat op de dag. Er komt vast weer een mooie dag. Ik zie het gelukkig wel met mijn ogen en ik geniet met volle teugen. Wat een dag! Gemakkelijke reis, vroeg bij het huisje en heerlijk in de zon geluierd. Wat wil een mens nog meer. Grappig genoeg liep ik vorig jaar ook het eerste rondje hier via deze route. Alleen vond ik het toen een lastig rondje en nu niet. Dat is toch weer een opsteker.

En die boodschappen op de fiets? Die komen morgen wel weer.

gegevens:

* 14 km
* 13 graden

mei 174 km – 2016 totaal 1.681 km