Dagelijks archief: september 26, 2013

26.09.2013 – lincolnshire – 8 km

26.09.2013 – lincolnshire – 8 km

Rondje nummer 3 vandaag. M-day komt al snel dichterbij maar ik vind het vooral belangrijk om hier lekker te lopen en te geniet van de omgeving. Vandaag doe ik dat volop! Ik koos voor een redelijk korte ronde, die voor wandelen 2,5 tot 3 uur aangeeft. Ik wandelde van de week al een klein stukje over deze wandeling en het leek veelbelovend!

Eerst moeten we door een hekje en een veld met schapen. Omdat de boer ernaast woont, besluit ik netjes woef aan de riem te houden.

klik voor groot

Het begin is makkelijk te vinden en al snel hobbelen we lekker over velden, langs hekjes en over een watertje. het is lekker weer, maar het zonnetje moet nog wel een beetje doorbreken. Als ik even geklommen heb, kom ik op een geweldig mooi uitzicht waar ik echt even een paar foto’s wil maken.

klik voor groot

Gelukkige heb ik de geschreven route ook bij me, en af en toe kijk ik even of we wel de juiste richting op gaan. De paden zijn redelijk goed te herkennen, maar soms is er weinig te zien, of is het onduidelijk welke kant we precies op moeten. Het blauwe belletje dat zo keurig op de begin borden stond, is nergens meer te bekennen.

klik voor groot

Maar so far so good en het is zo geweldig om hier te kunnen lopen. Woeffie voor me uit, mooi weer en een geweldige omgeving. Ik weet weer helemaal waarom ik ook alweer wilde lopen en DIT is waar ik voor loop. Zondag de lange run, maar eigenlijk vind ik daar niks aan. Goede training voor de ultra in maart, maar verder is het natuurlijk niks zo over de weg. Grrrrr. Maar goed, ik ga rustig aan doen en dan komende week lekker verder struinen hier in deze omgeving en volop genieten.

klik voor groot

Nadat ik een groot stuk van de route door velden en langs akkers gelopen heb, kom ik uiteindelijk op een rustig weggetje tussen wat huizen aan. Daar staan leuke vrolijke bloemetjes.

klik voor groot

Als ik op de kaart kijk, blijk ik na het laatste huis weer het veld in te moeten. Dat lukt gelukkig goed en we gaan weer door een veld en door een heg. Ik ben verrast dat het allemaal redelijk goed te vinden is.

klik voor groot

Overigens ben ik erg blij dat het veld droog is, want vandaag loop ik op de Kinvara 4. De zolen van de Kinvara 3 bleken echt totaal versleten te zijn, en in haast bestelde ik dus snel een nieuw paar. Kinvara 3 en Kinvara 4, maar uiteindelijk koos ik dus toch op om pad te gaan met de Kinvara 4. Nummer 3 gaat dus maandag weer retour. Die waren hier in de UK idioot goedkoop.

Maar de schoenen lopen heerlijk, ook al loopt op dit terrein natuurlijk alles super lekker. Zulke loopjes zijn een soort fartlek training, want waar je sneller kunt lopen, loop je snel en waar je moet klimmen of stumperen, gaat het langzamer. Maar genieten doe ik dus volop!

Uiteindelijk komen woef en ik aan op een punt waar 2 public bridleways kruisen en moet ik naar links. Makkie denk ik nog. Er is een duidelijk pad naar links en ik maak een foto van woef met een machine op de achtergrond.

klik voor groot

Maar al lopende, bedenk ik dat ik had gelezen dat ik na de kruising uphill zou moeten en moest richten op de linkerhoek van het veld aan het einde. Uphill? Ik ga helemaal niet uphill. Ik stop en pak de navigatie erbij. Ik heb bij de start aangegeven dat ik de route wil opnemen en ik vergelijk mijn plaatje met dat van de kaart. Nee hoor, ik ga echt verkeerd en we gaan weer terug naar het gat in de heg met de kruising.

Daar zie ik – als ik echt goed kijk – inderdaad dwars door het veld een smal pad uphill. Aha! Daar moet ik dus heen.

klik voor groot

Als we aan het einde van het veld komen, zie ik een hekje en weet ik dat ik goed zit. Grappig genoeg is het volgende veld ook weer onduidelijk omdat er nauwelijks iets van een pad te zien is. Maar kijkend op de navigatie zie ik dat mijn route aardige klopt. Ook kan je goed zien waar ik verkeerd liep. Ik ben erg blij met het ding, want alle 3 keren dat ik de navigatie nu bij me heb, heb ik er baat van gehad.

klik voor groot

Het is ook hier weer ontzettend mooi met vergezichten die steeds mooier worden als het zonnetje zich even laat zien. De temperatuur is ook heerlijk om te lopen.

Uiteindelijk kom ik boven de ‘hill’ aan, kijk nog eens om me heen en begin aan het laatste stukje. Langs een boerderij, over een hek en dan naar beneden. Daar zijn wat ponds aangelegd en er wordt druk gevist. Het is mooi om te zien en ook wel apart. Het stukje grasland is heerlijk snel om op te rennen en we denderen naar beneden richting Belchford waar de start was van deze route.

klik voor groot

Na 8,5 km komt er een einde aan deze prachtige route. Ik ben echt nog lang niet uitgelopen en uitgekeken hier. We moeten nog een strandronde doen en nog meer ontdekken. Eerst nu zondag even de lange run!

Gegevens:

* totaal: 8,5 km
* temp: 17 graden – zonnig
* HR niet gemeten

september 150 km – 2013 totaal 1.458 km