Dagelijks archief: september 1, 2013

01.09.2013 – assignment 11: 12 km + MM – totaal 13,5 km

**01.09.2013 – assignment 11: 12 km + MM – totaal 13,5 km**

Vanavond toch nog aan het einde van de dag gestart met deze training. Na een vermoeiende vrijdag en een vermoeiende zondag. Maar ik wilde in ieder geval even lopen en ook niet het weekend assignment te ver naar de lange duurloop van komend weekend schuiven. Dus toch maar proberen dan en dat viel niet mee. Ik merkte al meteen dat ik stijf en stram was en dat het allemaal moeizaam ging aan het begin. Dat knapte wel op naarmate ik langer ging inlopen, maar uiteindelijk had ik er al ruim 6 km opzitten met versnellingen (4x 2 min) voordat ik uberhaupt aan de MM begon. Dat was dus ook al vrij vermoeiend en dat merkte ik dus duidelijk toen ik eindelijk de MM ging lopen. Dat ging niet best.

De eerste 2 laps gingen nog wel maar toen heb ik alsnog even een paar stappen ertussen gezet, en dat deed ik ook na de derde lap en zo zakte mijn tijd dus enorm terug. Jammer maar helaas:
Eindtijd lag voor deze MM lager dan de vorige keer. Opvallend was het verschil in cadans. Vorige keer zonder metronoom op een veel te lage 166, nu met metronoom op 178. Ai… ergens tussenin is natuurlijk beter op dit moment. Volgens mij moet ik helemaal niet met metronoom lopen, alleen als ik merk dat ik echt ga inzakken. Als ik er eens over nadenk, moet ik dit gewoon zien als mislukt experiment, want ik snap eigenlijk niet eens hoe ik zo snel heb kunnen lopen met die metronoom op die cadans. Waarschijnlijk een foutje, want daar loop ik alleen op om te oefenen en niet om deze MM te doen. Ha!

Na de MM heb ik woef weer uit de auto gehaald en de afstand nog volgemaakt. Net voordat het donker werd, was ik weer bij de auto. Inmiddels is het rond 21 uur al echt donker.

Volgende keer weer beter. OP naar de volgende training.

Gegevens:

* totaal 13,5 km
* temp 17

september 14 km – 2013 totaal 1.340 km